Így érkeztek meg a pilóták: Igazi Forma-1-es sztárdömping volt Ferihegyen

Forrás: Péter Bud/Hardy Mihály és Kurucz László Budapest Airport -
pilóta Magyar Nagydíj Forma-1 Lewis Hamilton Massa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igen nagy volt a nyüzsgés a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A 30. Magyar Nagydíjra érkező nézők mellett az 1. Terminál előtti beton előtéren is egyre több magánrepülőgép sorakozott, míg a parkolóban a közel 40 fokos hőség ellenére több tucat rajongó várta a Forma-1 legnagyobb sztárpilótáit.

Igazi csúcsforgalom volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. terminálján és a kisebb magángépeket fogadó ún. GAT (General Aviation Terminal) épületében. A szabadedzések előtti napon a Forma-1-es versenyzők, a csapattársak és a műszakiak is megérkeztek.

Míg a versenykocsik és a bokszutca felszerelése javarészt kamionokon jön Mogyoródra, addig maguk a versenyzők és hozzátartozóik, valamint a csapatok vezetői, és a Forma-1 verseny szervezői stábja saját, vagy bérelt sugárhajtású business jeteken érkezik.

Az idén arattak az autogram-vadászok, Hamilton is kiment a barátkozni a magyar szurkolókkal. Forrás: Péter Bud/Hardy Mihály és Kurucz László Budapest Airport

Az olasz Ferrari-csapat és a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso igazán olaszos grandezzával rögtön egy Airbus A320-ast bérelt közösen erre az alkalomra az Alitalia légitársaságtól. A Forma-1 szakmai stáb és menedzsment a repülőtéren már jól ismert ezüst színű, függőleges vezérsíkján F1 feliratot viselő British Aerospace BAe 146-100 típusú géppel érkezett tegnap.

F1 feliratot viselő, British Aerospace BAe 146-100 típusú gép Forrás: Péter Bud/Hardy Mihály és Kurucz László Budapest Airport

"Az elmúlt 30 évben hagyománnyá vált a Forma-1-hez kapcsolódó légiforgalom július-augusztus környékén, így volt idő kialakítani a legjobb, leghatékonyabb megoldásokat, ami a csapatok igényeit messzemenőkig kielégíti. A versenyhétvége előtt megtervezzük a megnövekedett fogalom gördülékeny kiszolgálását, az igazi kihívás azonban vasárnap délután jön el.

A futam után szinte azonnal beindul a Mogyoród-Ferihegy helikopteres légihíd és két órán belül mintegy harminc légijármű indul el fedélzetén a versenyzőkkel, a csapatok vezetőivel meg a VIP-szurkolókkal, úgy, hogy közben a repülőtér a szokásos erős nyári utasforgalmat is kezeli." - nyilatkozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.