Két vízibiciklis fulladt a Balatonba

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor -
Balatonlelle gyermek fulladás Balatonboglár felnőtt Balaton vízibicikli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vízibicikliről a Balatonba esett egy 14 éves fiú és a mentésére induló 54 éves férfi Balatonlelle és Balatonboglár között - írja az MTI.

A nagyszakácsi gyermekotthonból két pedagógus kíséretében 7 gyerek indult vízibiciklizni csütörtök délután Balatonlelléről.

A baleset a balatonlellei strand közelében történt Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

A part mellett, a sekély részen szerettek volna maradni, a víz azonban a strand egy rövid szakaszán, egy használaton kívüli kikötő vonalában hirtelen mélyülni kezd, a 14 éves fiú feltehetően itt eshetett bele a vízbe. A közelben tartózkodó egyik férfi a megmentésére sietett, de hamarosan ő is elmerült.

A két eltűnt személy megmentéséért mindenki megmozdult: a kiérkező sürgősségi mentőhajó személyzete koordinálta a mentést, a helyi vízimentőkkel csatárláncba állította a fürdőzőket az egyébként sekély víz átfésülésére. Végül ők találtak rá a gyerekre és a férfira is.

A helyszínre érkező mentősök nagy erőkkel megkezdték az újraélesztést, segíteni azonban már nem tudtak rajtuk: a férfi és a fiú is a helyszínen életét veszítette. A helyi információk szerint a vízibicikli-kölcsönző az ilyenkor szokásos gyakorlat szerint felhívta a figyelmet a veszélyekre, felkínálta a mentőmellényeket is, de a vízibiciklis csoport nem vette igénybe azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.