Ma még hőség van, de hamarosan hűsölhetünk kicsit!

Forrás: Thinkstock -
kánikula időjárás lehűlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha minden igaz, már nem kell sokat várnunk az elviselhetőbb hőmérsékletre. 

Valószínűleg mindenki, aki tehette, kistrandolta magát ezen a nyáron. Bár még közel sincs vége a jó időnek, a következő napok elvileg hűvösebbek lesznek majd.

Forrás: Thinkstock

Ugyan ma még 34-38 fok között van a nappali hőmérséklet, több-kevesebb gomolyfelhő azért már van az égen. A felhő- és csapadékmentes éjszakát követően eleinte mindenütt sok lesz a napsütés. Ugyanakkor a déli óráktól kezdve a Dunántúlon egyre több helyen erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. A déli, kora délutáni órákban elsősorban az Észak-Dunántúlon, majd a Dél-Dunántúlon is egyre több helyen számíthatunk záporra, zivatarra, főként az utóbbi területen heves zivatar is kialakulhat, sőt, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a légmozgás.

Az Időkép szerint holnap 23 fokra ébredünk, nap közben pedig 27-33 között alakul a hőmérséklet, és bár vihar és eső érkezik, hétfőre már csak 27 fok körül lesz a nappali hőmérséklet. Alig várjuk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.