Csőbe préselődve találtak rá egy kutyusra

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán -
kutya meleg cső hűsölés szorulás fogság mentés hőség forróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szegény eb csupán azért került ilyen borzalmas helyzetbe, mert hűsölni szeretett volna a forróságban.

Egy hűtőház csőrendszerébe préselődött az a kutya, akit a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai mentettek ki a Fővárosi Csatornázási Művek közreműködésével vasárnap a fővárosban – írja a szeretlekmagyarorszag.hu.

Zoé a fotó jobb oldalán látható Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A bajba jutott állat a nyári hőség miatt úgy gondolta, hogy a hűtőház csőrendszere a legmegfelelőbb hely az enyhülésre. Csaknem 60 centiméteres magassága ellenére bepréselte magát a 30 centiméter átmérőjű járatba. Amikor rájött, hogy mégis szűk neki a hely, megpróbált kiszabadulni. Mivel "tolatni" nem tudott, előre préselte magát olyannyira, hogy csaknem 40 méter hosszan jutott el a csőben. Egészen odáig, amíg csapdába nem esett: egy másik, keresztben elhelyezkedő cső ugyanis lezárta az útját.

A kutya gazdái először az Állatmentő Ligának szóltak, majd a tűzoltók segítségét kérték, de nem sikerült kiszabadítani. Ezután a PMKMSZ önkéntesei speciális kamera segítségével felderítették Zoé pontos helyzetét, amely alapján világossá vált, hogyan lehet megmenteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.