Lőttek a pesti romkocsmavilágnak: Hotelek épülnek kedvenc helyeinkre?

Forrás: MTI/Marjai János -
zárás építés hotel romkocsma apartman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtrendibb bulihelyekre hamarosan apartmanházak és hotelek épülhetnek.

Kivégezheti a romkocsmákat a budapesti ingatlanpiac fellendülése. A mára a főváros védjegyévé váló szórakozóhelyek jellemzően a válság miatt félbemaradt beruházások helyén nyitottak meg. Ideiglenesen – írja az Origo.hu.

Szimpla kert. Forrás: MTI/Marjai János

A tulajdonosok mára elérkezettnek látják az időt arra, hogy leporolják a régi terveket. A romkocsmák a következő években szállodákká vagy apartmanházakká alakulhatnak át.

A Nagymező utca 38. alatti társasházat 2008-ban vásárolta meg a Rockwood Holding, hogy egy hotelt építsen. A lakókat kivásárolták, az épület kiürült, a válság miatt azonban a pénz eltűnt a projektből. Ekkor kereste meg a céget egy csapat, hogy kibérelnék az üresen álló ingatlant, és egy romkocsmát nyitnának. Ez lett az Instant.

"Akkoriban még nem volt ilyen romkocsmaboom, nem tudtuk pontosan, mi lesz ebből. Az elmúlt években azonban ez valóban reális alternatívája lett a fejlesztésnek" – mondta az Origónak Kövesdi Marcell, a Rockwood munkatársa. Nekik nyilván az a céljuk, hogy a lehető legtöbb profitot kihozzák az ingatlanból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.