Alex Honnold: „Elég ciki lenne beleesni egy gleccserszakadékba"

Forrás: reelrocktour.hu -
Alex Honnold hegymászó interjú életveszély gleccser sziklamászó biztosítókötél sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai sziklamászó sztár, rendíthetetlen nyugalommal, biztosítókötél nélkül hódítja meg a legmeredekebb sziklafalakat, pedig tisztában van vele, egy rossz döntés, és abban a pillanatban véget ér az élete.

Alex Honnold Sacramento-ban nőtt fel, néhány órányira a legendás Yosemite-völgytől, a sziklamászók paradicsomától. Alex a tinédzserévei végéig nemigen mászott sziklán, és megelégedett azzal, hogy szabadidejében egy mászóteremben gyakorolt. Biztosítópartnere az apja, Charles volt, aki főiskolai tanárként dolgozott. Ha éppen nem ért rá, akkor Alex egyedül tréningezte magát, órákat töltve egy-egy nehezebb szakaszon, alig egy méterrel a föld felett. A sziklamászásban aztán – szerencsére – megtalálta a vágyott kalandot és fizikai kihívást.

Forrás: reelrocktour.hu

2007-ben megmászott kötél nélkül kettőt a Yosemite főbb útjai közül. Az Astroman és a Rostrum után lett belőle igazi sztár-mászó, amikor free-szólóban (biztosítás nélkül) lenyomta a zioni homokkő formációt, a Moonlight Buttress-t, majd – még nagyobb ünneplés közepette – a Half Dome-ot és Mexikóban az El Toro égbe csúcsosodó falát.

Hat óra, a hátadon egy 25 kilós hátizsák. Bizony fáj. Nagyon kényelmetlen.

Forrás: reelrocktour.hu

A sztár sokáig szingli volt és nemrég ex-barátnője, Stacey Pearson a következőket mondta róla: „Mászóként nagyon magabiztos, de nem tudom, mennyire magabiztos emberi lényként. Szerintem Alex egyszerűen fél attól, hogy sebezhetővé váljon, hogy megnyissa magát egy másik ember előtt." Nemrég számtalan szingli kaland utána, állítólag újra rátalált Alexra a szerelem, a kérdés már csak az, vajon meg tud-e majd állapodni?

Honnold számára a 2016-os év biztos nem a szerelemről fog szólni. Folynak a tárgyalások egy tévécsatornával és biztos jön néhány ambiciózus free szóló. Tulajdonképpen eldöntött tény, hogy visszamegy Patagóniába és újra megpróbálja a Cerro Torre projektet. Lehet, hogy még azt is hagyja, hogy Conrad Anker és Jimmy Chin rábeszéljék az észak-indiai Thalay Sagar csúcsra, ami tele van olyan potenciális veszélyekkel – lavinák, gleccserszakadékok – amivel egy Alex féle sziklamászó ritkán találkozik.

Elég ciki lenne beleesni egy gleccserszakadékba. De nagyjából elfogadtam, hogy akár így is véget érhet az életem"

„Mert leszarom" – itt megáll egy pillanatra..."Jó, csak vicceltem. De azt hiszem, a tárgyilagosságnak nagy szerepe van benne"

Így jógázik a világ legjobb hegymászója

Alex Honnold megmutatta, milyen egy szikla peremén jógázni és egy könnyed ászanába dobta magát – a Life.hu cikkében megnézheted a lélegzetelállító fotót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.