Gyászol a sportvilág! Elhunyt az Everton csapat legendája

Forrás: Twitter -
halál edző Everton FC Everton
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
69 éves korában meghalt az Everton történetének legnagyobb edzője, Howard Kendall.

Kendall már játékosként is szerepelt a liverpooli csapatban, 1967-ban érkezett a Preston North Endtől, és tagja volt az 1969-1970-es angol bajnokságot megnyerő gárdának. Az eredetileg hátvédposzton szereplő Kendall az Evertonnál a középpályán játszott, és megbecsültségét mutatja, hogy évekig ő volt a csapatkapitány - írja cikkében az Origo.

Howard Kendall Forrás: Twitter

1974-ben a Birmingham Cityhez igazolt, majd visszavonulása előtt még a Stoke-ben és a Blackburnben is játszott. Edzőként éppen a Rovers volt az első klubja, majd 1981-ben az Evertonnál ült le a kispadra, ahol nagyon sikeres időszakot tudhatott maga mögött: az angol bajnokságot kétszer, az FA-kupát és a KEK-et egyszer-egyszer, az angol Szuperkupát háromszor nyerte meg, és volt még négy ezüstje - két FA-kupa, egy Ligakupa és egy bajnoki - is.

Kendall a későbbiekben még kétszer tért vissza szeretett klubjához, de dolgozott a Manchester Citynél, a Notts Countynál, a Sheffield Unitednél, valamint Spanyol- és Görögországban.

A Mirror úgy tudja, a legenda kórházi ágyán, szerettei körében ment el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.