Döbbenetes! 25 évig tartották fogva, mert rossz emberbe szeretett bele

Forrás: Thinkstock -
halál lány elmegyógyintézet fogság szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az 1876-ban eltűnt párizsi lány egyetlen hibája az volt, hogy olyan férfit szeretett, aki az édesanyja szerint nem volt megfelelő a számára. Ezért évekig egy szobában elzárva tartották. Az ügy a mai napig borzolja a francia közvéleményt. 

Blanche Monnier huszonöt éves volt, amikor nyoma veszett. Mivel a társasági élet aktív tagja volt, hamar feltűnt az eltűnése. Testvére és édesanyja évekig gyászolták a lányt, azonban mint később kiderült, ez csak látszat volt. 1910. május 23-án a párizsi ügyészség egy igen érdekes levelet kapott, amelyben hátborzongató dolgok voltak leírva – írja a Daily Mail.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

"Én kaptam a feladatot, hogy közöljem ezt a különösen érdekes esetet. Egy vénlányról van szó, akit bezárva tartanak a Madame Monnier-házban. A lányt éheztetik, rothadó hulladékokkal táplálkozik huszonöt éve" – állt a levélben.

Persze azonnal ki is vizsgálták az esetet, és a házban az emeleten egy lelakatolt ajtó mögött megtalálták Blanche-t. A szobában szörnyű bűz és hatalmas mocsok volt. A nő 25 kilósra fogyott.

Az ágyát nem csak étel, de ürülék is borította. Az anyát – akit korábban kitüntettek jótékonysági ügyeiért – letartóztatták, de pár nap múlva szívrohamban meghalt. A fiútestvér is bíróság elé került, de mivel nem találtak terhelő bizonyítékot ellene, elengedték.

A fiatal nő nem élvezhette sokáig a szabadságot. Kiszabadítása után egy elmegyógyintézetbe vitték, ahol meg is halt 12 évvel később.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.