Ne hagyd otthon az esernyőt! Borús, esős idővel indul a hét

Forrás: Thinkstock -
eső időjárás-előrejelzés csapadék időjárás-jelentés havazás időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A héten kezdetben szeles, borús, és inkább esős idő várható. December első napjaiban a ködös helyeken lehet hűvösebb, másutt akár 13 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. 

Hétfőn hajnaltól az ország északi harmadán fokozatosan erősödik a szél, napközben erős, több helyen viharos széllökésekre is számítani lehet. Délutántól mérséklődik a légmozgás, emellett a nap első felében északon, északkeleten még lehet némi napsütés. A Dunántúl nyugati-délnyugati tájait leszámítva napközben szórványosan, majd estétől egyre több helyen valószínű kisebb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 11 fok körül várható, északnyugaton és az Alpokalján 13-14 fok is lehet.

Forrás: Thinkstock

Kedden, december elsején reggel és délelőtt főként keleten, majd átmeneti szünet után estétől a Dunántúlon fordulhat elő szórványosan eső, illetve reggel északkeleten kisebb körzetekben ónos eső. Emellett megerősödik, az északi országrészben helyenként viharossá is fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet többnyire plusz 3-8, északkeleten mínusz 1 és plusz 2 fok között valószínű. A nappali maximumok 9-14 fok között alakulnak.

Szerdán eleinte helyenként keleten lehet kisebb eső, majd ott is megszűnik a csapadék. A középső országrészben erősödhet meg a szél. A leghidegebb órákban plusz 3-8, északkeleten és délnyugaton 1-3 fok lehet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön tartósan borult, ködös, derült és napos területek egyaránt leszek. A ködös tájakon előfordulhat ködszitálás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között, a tartósan ködös helyeken 5 fok körül alakul.

Péntekre virradó éjszaka köd képződik, ami sokfelé nappal is tartósan megmarad. Helyenként ködszitálás előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire plusz 1-6 fok között alakulnak, de ahol feloszlik a köd és kisüt a nap, ott 7-9 fok is lehet.

Hétvégén ködös idő várható

Szombaton és vasárnap túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható szitálással, néhol kisebb esővel. Szombaton a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4, vasárnap 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Mindkét nap plusz 3-8 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Öngyilkos akart lenni Sinead O'Connor?http://www.life.hu/news/20151130-sinead-oconnor-enekesno-ongyilkos-akart-lenni-tuladagolta-a-gyogyszereit.htmlAz ír származású énekesnőt rendőrök mentették ki hotelszobájából, miután zavaros, öngyilkosságra utaló sorokat írt ki Facebook oldalára.News--Elhunyt Krasznai János korábbi válogatott jégkorongozóhttp://www.life.hu/news/20151129-elhunyt-krasznai-janos-korabbi-valogatott-jegkorongozo.htmlHosszú, súlyos betegség után szombat hajnalban – egy héttel 64. születésnapja előtt – elhunyt Krasznai János korábbi válogatott jégkorongozó, illetve kamionversenyző.News--Döbbenetes! Apja csontvázával élt együtt az 59 éves férfihttp://www.life.hu/news/20151130-apja-csontvazaval-elt-egyutt-az-59-eves-ferfi.htmlTimothy Brown 94 éves apja földi maradványaival élt együtt a halála után négy hónapon keresztül. A férfit a szomszéd buktatta le.News--Lewis Hamilton igazán kimaxolta Abu Dhabit: Nézd meg, miket művelt!http://www.life.hu/news/20151129-lewis-hamilton-a-forma-1-vilagbajnoka-igazi-hedonista-abu-dhabiban-is-jol-erezte-magat.htmlRon Dennis kritizálja Hamilton életmódját, a pilóta azonban magasról tesz arra, mit gondolnak róla mások. Abu Dhabiba már az idei világbajonoki címmel a zsebében érkezett, így semmi oka nem volt arra, hogy visszafogja magát.News--Durva! Nemi erőszakkal vádolják Katie Price mostohaapjáthttp://www.life.hu/news/20151127-katie-price-mostohaapjat-nemi-eroszakkal-vadoljak.htmlA modell saját bevallása szerint halott emberként tekint mostohaapjára, és nevét is szeretné lecserélni. A férfit szexuális bűncselekménnyel vádolják. News--Elhunyt Krasznai János korábbi válogatott jégkorongozóhttp://www.life.hu/news/20151129-elhunyt-krasznai-janos-korabbi-valogatott-jegkorongozo.htmlHosszú, súlyos betegség után szombat hajnalban – egy héttel 64. születésnapja előtt – elhunyt Krasznai János korábbi válogatott jégkorongozó, illetve kamionversenyző.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.