Megtámadták a Facebook németországi központját

Forrás: RIA Novosti/Natalia Seliverstova -
Facebook rendőrség támadás Németország irodaház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismeretlenek megtámadták Hamburgban a Facebook közösségi portált üzemeltető társaság németországi székházát - közölte vasárnap a helyi rendőrség.

Az irodaházat egy 15-20 fős csoport támadta meg vasárnapra virradó éjjel, a maszkot viselő emberek kövekkel, füstbombákkal és festékkel töltött palackokkal dobálták meg az épületet, megrongáltak ajtókat és ablakokat, a bejáratnál pedig festékszóróval felírták a falra, hogy "Facebook dislike" (Nem tetszik a Facebook), utalva a portálon használatos "like" ("tetszik") gombra.

Forrás: RIA Novosti/Natalia Seliverstova

A támadók elmenekültek, az eset háttere egyelőre nem ismert. A hamburgi ügyészség novemberben eljárást indított a társaság ügyvezetőivel szemben, miután egy ügyvéd a portálon megjelenő gyűlölködő tartalmak miatt feljelentést tett a Facebook ellen. A portált Németországban széles körben kritizálják, a bírálók - köztük Heiko Maas szövetségi igazságügyi miniszter - akik szerint a Facebook nem lép fel kellőképpen az idegenellenes, rasszista, antiszemita bejegyzések, kommentárok ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.