Újabb áldozatokat követelt a szén-monoxid: Holtan találtak egy idős házaspárt Budaörsön

Forrás: Thinkstock -
halál szén-monoxid mérgezés Budaörs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg szén-monoxid- mérgezésben halt meg egy idős házaspár Budaörsön. Az áldozatokra vasárnap kora délután találtak rá egy családi házban - közölte a katasztrófavédelem és a rendőrség.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a rendőrök, illetve a mentők riasztása alapján a törökbálinti tűzoltók vonultak ki a Széchenyi úti ingatlanhoz, melyben - vélhetően a korábbi szellőztetés miatt - már nem mutattak ki gázkoncentrációt - írja cikkében az Origo.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A lakásban gázkészülék és kandalló is üzemelt, ez utóbbi ajtaja nyitva volt, benne hideg hamut találtak, ez is alátámasztja a mérgezés gyanúját. A helyszínt lezárták, ezért egyelőre nem tudtak kontrollmérést végezni a tűzoltók - tette hozzá a szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette: valószínűleg szén-monoxid-mérgezés történhetett, de további szakértői vizsgálatokra van szükség a haláleset pontos okának és időpontjának megállapítására.

Az ügyben közigazgatási eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.