Előzetesbe került egy férfi a törökszentmiklósi drogbotrány miatt

gyanúsított Törökszentmiklós díler
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előzetesbe került egy 39 éves törökszentmiklósi férfi, mert a gyanú szerint tőle származhattak azok a drogok, amik miatt hat fiatal majdnem meghalt. A végzés egyelőre nem jogerős.

A törökszentmiklósi fiatalok között volt két kismama, gyermekeiket császármetszéssel kellett a világra segíteni, állapotuk azóta is válságos.

Rajtuk kívül még négy férfi is kórházba került.

A gyanú szerint egy helyi 39 éves férfi adhatta el a drogokat a fiataloknak. A gyanúsított hétfőn előzetesbe került, de a döntés egyelőre nem jogerős, mert védője fellebbezett.

Ha kiderül, hogy valóban ő volt a díler, akár 8 évet is kaphat, ráadásul súlyosbítja helyzetét, hogy a lakásán marihuánát is találtak.

Törökszentmiklós, Téglagyár és Szivárvány utca környéke, ahol a haldokló drogosokat találták Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Szolnoki Törvényszék szerint a férfi egy ismerősének 2500 forintért, míg egy másik férfinak

tűzifáért cserébe adott egy pakk pentedron-tartalmú port.

Az Origo úgy tudja, hogy a múlt csütörtökön és pénteken kórházba került fiatalok ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak, a szerek önmagában is alkalmasak arra, hogy életveszélyes állapotot okozzanak, de együtt különösen.

A túladagolás tünetei között van a szapora szívműködés, érösszehúzódás, magas vérnyomás, a testhőmérséklet extrém emelkedése és halmozott görcsrohamok.

Zacher Gábor toxikológus "skandalumnak" nevezte a magyar kábítószer-történetben, ami Törökszentmiklóson történt, mert nem fordult elő, hogy ilyen súlyos, tömeges túladagolás két várandós nőt is érintsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.