Kalasnyikovval lövöldöztek a kiskunhalasi ügyészségen

ügyészség Kalasnyikov Kiskunhalas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jelenleg is helyszínelnek a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen, miután egy férfi szerda reggel lövöldözni kezdett. A fegyveres állítólag az ügyészt akarta lelőni, majd amikor lefegyverezték, elájult, ezért kórházban ápolják.

"A Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében egy férfi eddig pontosan nem tisztázott okból több lövést adott le. A kiérkező rendőrjárőr a támadót lefegyverezte" – írja a Legfőbb Ügyészség a szerdai közleményében.

Az ügyben indult nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészség hatáskörébe tartozik, ám mivel jelenleg is is folyamatban van a rendőrséggel közösen végzett helyszínelés, nem adnak ki több információt.

A 87 éves Mihail Kalasnyikov orosz fegyvertervező egy AK-47-tel a modell megszületésének hatvanadik évfordulóján, 2007. júliusában Forrás: AFP/Dima Korotayev

Az ügyészt akarhatta lelőni

Az Atv.hu információi szerint a fegyveres az ügyészt akarhatta megölni, aki korábban a férfi vádiratát írta.

A támadó az ügyészség épületében rá is lőtt az ügyészre, de a golyók célt tévesztettek, ekkor

a kiérkező rendőrök letartóztatták a Kalasnyikovval hadonászó férfit, aki közben elájult.

Ezt Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője is megerősítette, és hozzátette, hogy az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg.

A fegyveres férfit rendőri kísérettel a mentők kórházba vitték.


A Halasinfo.hu-nak Téglás Péter főügyész a támadás után azt mondta, hogy a biztonsági őr és ő maga is ünnepelhet, mert újjászülettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.