Schobert Norbert: "Elég komoly kártérítést kérünk"

Fotó: Marton Szilvia - Origo -
Schobert Norbert Angol Dietetikus Szövetség botrány fitneszguru
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább dagad a magyar fitneszguru körüli botrány. A britek szerint ők semmiféle megállapodás nem kötöttek a magyar üzletemberrel, Norbi viszont azt mondja, hogy több tízezer fonttal is tartoznak neki, és erre bizonyítéka is van. 

Egy héttel ezelőtt Schobert Norbert a hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, hogy a Brit Dietetikusok Szövetsége beválasztotta az Update-et az "Eating well, Living well" - programba.

Újabb szakmai elismerés az Update-nek!A Brit Királyi Dietetikusok Társasága, a BDA - amely a világ legnagyobb és legré...

Közzétette: Norbi Update2016. március 3.

Később azonban a dietetikusszövetség, a BDA is reagált az ügyben: szerintük a fitneszguru állításai hamisak, és külön kijelentették, hogy ők nem társultak ezzel a céggel.

The British Dietetic Association is aware of claims by Norbert Scobert (aka Norbi Update) that he is associated with the...

Közzétette: British Dietetic Association2016. március 14.

"Egy közvetítő cég keresett meg azzal, hogy ha 20 ezer fonttal támogatom a BDA új programját, egymillió szakmai partnernek hírlevelekben fogják ajánlani a cégem termékeit"

- nyilatkozta Norbi a Blikknek. Hozzátette, hogy érvényes szerződése van a CW Publishing Grouppal, mely közvetített a BDA és az Update között. Később erre reagált a CWPG vezérigazgatója, Orin Wolf, aki nem erősítette meg a dolgot.

"Schobert opciós szerződést írt alá, amelynek fejlécében jól látható: "jóváhagyásra vár". A BDA végül nem adta meg az engedélyt, hogy hirdessen a program kiadványában"

- nyilatkozta a szakember. Mi is megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot a BDA szövetséggel, de választ még nem kaptunk az ügyben. Norbi szerint ez egy lejáratókampány ellene, és súlyos jogi lépéseket tesznek a szövetség ellen, valamint borsos kártérítést is követelnek majd a céget ért veszteségek miatt. Erről a Mokka stúdiójában nyilatkozott, melyet itt te is megtekinthetsz:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.