Djokovic:"A férfi teniszezők több pénzt érdemelnek, mint a nők"

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
tenisz fizetés Novak Djokovic
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Novak Djokovic az Indian Wells-i tornán aratott győzelme után egy sajtótájékoztatón egyetértett a BNP Paribas Open versenyigazgatójának korábbi kijelentésével, miszerint a férfi teniszezők több pénzt érdemelnek a teniszversenyeken, mint a nők. Persze később bocsánatot kért.

A versenyigazgató, Raymond Moore korábban arra utalt, hogy a női teniszezők a férfiak népszerűségéből profitálnak. “Ha női teniszező lennék, minden este megköszönném Istennek, hogy Rafael Nadal és Roger Federer megszületett. Ők vitték hátukon a teniszt" - mondta. Novak Djokovic az ő kijelentésére reagálva hozzátette, hogy az állítás “politikailag nem korrekt.”

Raymond Moore és a női teniszcsillag, Serena Williams Forrás: AFP

Djokovic szerint ugyanis azért érdemelne több pénzt a győzelemért, mint a női első, mert több ember fizet azért, hogy láthassa a férfiak küzdelmeit - számolt be a Mirror.

“A statisztikák azt mutatják, hogy sokkal több néző van a férfi teniszmeccseken. Talán ez lehet az egyik érv amellett, hogy többet kapjunk. Ameddig a helyzet nem változik, és vannak olyan adatok, amik kimutatják, hogy kikre van nagyobb érdeklődés, melyik meccsekre adják el a legtöbb jegyet, addig igazságosan kellene szétosztani a pénzt” – nyilatkozta a sportoló.

Novak Djokovic Forrás: AFP/Adrian Dennis

A teniszező a kijelentése miatt kedden kért elnézést a Facebook-oldalán, valamint a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy nem ért egyet Moore megjegyzésével, ezen felül pedig nagyon nagy tiszteletlenségnek tartja.

“A nők tiszteletet érdemelnek azért, amit csinálnak. A WTA és támogatóik rengeteg energiát és erőt fektettek az egyenlő díjazás kiharcolásába az utóbbi 7-8 évben, és elérték a céljukat. Ezért őszintén meg kell dicsérnem őket. Kiharcolták amit megérdemelnek, és megkapták az egyenlő pénzdíjazást a nagy tornákon. A nőknek harcolniuk kell az érdekeikért, és nekünk is küzdenünk kell a mieinkért” – zárta le Djokovic.

Most minden győztes ugyanannyit kap

A Miami Mastersen és Grand Slam-tornákon kívül az Indian Wells Masters az egyetlen torna, amely több mint nyolc napon át zajlik. 300 000 ezer nézőjével ez a leglátogatottabb tenisztorna a Grand Slamek után. Az összdíjazás a férfiaknál és a nőknél egyaránt 5 536 664 amerikai dollár.

A világhírű focista, Jason Denayer három terrortámadást is megúszotthttp://www.life.hu/news/20160324-a-legendas-focista-jason-denayer-harom-terrortamadast-is-meguszott.htmlÚgy tűnik, sohasem alszik Jason Denayer őrangyala. A török Galatasaray belga válogatott játékosa az elmúlt hetekben a bombamerényletek közelében volt Ankarában, Isztambulban és Brüsszelben is, de egy haja szála sem görbült. NewsOrigoII. Erzsébet királynő 78 évvel ezelőtt pingvineket kergetetthttp://www.life.hu/news/20160317-ii-erzsebet-kiralyno-pingvineket-kergetett-78-evvel-ezelott.htmlII. Erzsébet brit királynő csütörtökön ellátogatott a londoni állatkertbe, ahol megnyitotta az Oroszlánok Földje kiállítást. Ennek apropóján napvilágot látott egy szintén a fővárosi állatkertben készült 1938-as fotó, amelyen a kis Erzsébet egy pingvint kerget. News--Hogyan buktassuk le a hazugokat?http://www.life.hu/news/20160321-igy-bukhatnak-le-a-hazug-emberek.htmlA Harvard Business School professzora, Amy Cuddy szerint ha azt gyanítjuk, hogy valaki hazudik nekünk, akkor elsősorban a mimikáját és a testtartását érdemes megfigyelni. News--Kalasnyikovval lövöldöztek a kiskunhalasi ügyészségenhttp://www.life.hu/news/20160316-kalasnyikovval-lovoldoztek-a-kiskunhalasi-ugyeszsegen.htmlJelenleg is helyszínelnek a Kiskunhalasi Járási Ügyészségen, miután egy férfi szerda reggel lövöldözni kezdett. A fegyveres állítólag az ügyészt akarta lelőni, majd amikor lefegyverezték, elájult, ezért kórházban ápolják. News--A világ legidősebb cicája már 121 éve a kutyák agyára megyhttp://www.life.hu/news/20160316-bemutatjuk-a-vilag-legoregebb-macskajat.htmlBemutatjuk Corduroy-t, a világ legöregebb élő macskáját, aki nagyjából olyan, mint egy kedves kis öregúr a maga 26 évével, ami macskaévekben számolva 121. Ezért is érthető, hogy a méltán híres cica bekerült a Guiness-rekordok könyvébe. NewsOrigoKis híján élő adásban halt meg az egyik kaliforniai tévé riporterehttp://www.life.hu/news/20160309-elo-adasban-csaptak-el-az-egyik-kaliforniai-teve-riporteret.htmlCsodával határos módon megúszta az egyik kaliforniai tévécsatorna riportere, aki az út széléről jelentkezett be, majd hirtelen egy autó szó szerint bevágódott a képbe. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.