Meghalt a világhírű brit drámaíró, Sir Arnold Wesker

Forrás: Simon James / Wikipedia -
halál drámaíró Sir Arnold Wesker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wesker több mint 50 színdarabot írt, melyek közül itthon legtöbbször A konyhát tűzték műsorukra a színházak. 83 éves volt. 

1932. május 24-én született Londonban. Az ötvenes években figyeltek fel rá először, amikor - több más, munkásosztályból származó íróhoz hasonlóan - besorolták a "dühös ifjak" generációjába, bár Wesker elutasította a címkét. 1957-es, azóta is világszerte játszott, A konyha című darabja után a brit dráma egyik hangadójává kiáltották ki - írja az Origo.

Forrás: Simon James / Wikipedia

Wesker több mint ötven, jellemzően erősen politikai színdarabot írt, de megjelentek esszékötetei, versei, novellái és gyerekmeséi is. Első regényét, a korai, Gyökerek című színdarab főhőséről szóló Honey-t 2005-ben jelentette meg. Műveit 18 nyelvre fordították le és világszerte játsszák.

"Nem számít, honnan jöttél. Nem azért leszel jó író, mert a munkásosztályból származol, és nem is azért, mert egyetemet végeztél. Azért vagy jó író, mert jó író vagy: csak a munka számít, nem a címkék"

- mondta 2006-ban a BBC Radio 4 műsorában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.