Egy meleg pingvinpár mozgalmat indított a jogaik elfogadásáért

pingvin meleg állat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A berlini állatkert szóvivője szerint Stan és Olli a kezdetektől fogva egy párt alkotnak. Példát mutattak a hűség terén, sosem váltak külön, és még a szaporodási időszak közepette is kitartottak egymás mellett. 

A két hím pingvin azért került Berlinbe, hogy tevékenyen részt vegyenek a fajtamentési programban, ezzel segítve, hogy

többszörösen is apukák legyenek.

A kép illusztráció Forrás: Huzella Ádám

Ám hiába, az állatkert gondozói végül belátták, hogy ez nem fog működni, ezért Hamburgba vitték a párt. Oda, ahol már egy szintén meleg pingvinpáros élt, Juan és Carlos. Olli és Stan egyébként nevet is változtatott, most Kalle és Grobi néven szólítják a szerelmeseket - számolt be a The Local.

Mindenesetre Németországban a meleg pingvinek gyakorlatilag harcot indítottak a jogaik elfogadásáért, ugyanis nem Juan és Carlos, vagy Kalle és Grobi voltak az elsők között,

akiknek hivatalosan is elismerték a másságukat.

A bremerhaveni állatkertben még 2009-ben két hím pingvin adoptált egy tojást és együtt dolgoztak a családalapításon. Mivel a projekt sikeres volt, ezért mára lehetségessé vált, hogy azonos nemű pingvinpárok is adoptálhassanak tojásokat.

Mi az? Vizeletet iszol, fehérneműben mosol autót, és mindezt boldoganhttp://www.life.hu/news/20160420-gregory-goldsheid-penzt-ad-embereknek-cserebe-ok-pedig-megalazzak-magukat.htmlGrigory Mamurin bebizonyította, hogy igen, van az a pénz, amiért egy ember képes akár egy pohár vizeletet is lehörpinteni. De itt nem áll meg a történet, az orosz milliomos egy Youtube-csatornát is létrehozott a folyamatosan bűvülő sorozatának, amit nevezhetnénk görbe tükörnek is. NewsOrigoMár három gyermek halt meg a sorozatgyártott szekrény miatthttp://www.life.hu/news/20160420-osszesen-harom-gyermek-halalat-okozta-mar-az-ikea-malm-sorozatanak-egyik-szekrenye.htmlÚjabb biztonsági figyelmeztetésre kényszerült a svéd bútorgyártó cég. Már három kisgyermek halálát okozta az egyik termékük. NewsThinkstockIntim pillanatban kaptuk el Harry herceget és Chewbaccáthttp://www.life.hu/news/20160419-intim-pillanatban-kaptuk-el-harry-herceget-es-chewbaccat.htmlVilmos és Harry herceg ellátogatott a Star Wars 8 anyaméhének számító Pinewood Studióba, ahol nem más vezette őket körbe, mint Daisy Ridley and Mark Hamill. News--Ha ezt Ricky Martin tudta volna, valószínűleg nem csókolózik kutyaőrült rajongójávalhttp://www.life.hu/news/20160419-a-ricky-martin-enekessel-csokolozo-rajongo-kutyakat-puszil-szajon.htmlA Grammy-díjas énekes valószínűleg többször is megbánta azt a bizonyos jótékonysági célból váltott csókját a rajongójával, aki – mint nemrég kiderült – előszeretettel puszil szájon állatokat. NewsOrigoGyász! Szorcsik H. Viki barátja is meghalt a horvátországi horrorbalesetbenhttp://www.life.hu/news/20160420-szorcsik-h-viki-legjobb-baratja-tragikus-autobalesetben-hunyt-el-horvatorszagban.htmlVigasztalhatatlan Szorcsik H. Viki, akinek legjobb barátja egy szörnyű balesetben vesztette életét Horvátországban. A fiatal férfinak esélye sem volt, hogy túlélje a tragédiát. NewsOrigoÖtvenegy évesen meghalt az izraeli filmsztár, Ronit Elkabetzhttp://www.life.hu/news/20160419-rakbetegsegben-elhunyt-ronit-elkabetz-az-izraeli-film-nagyasszonya.htmlÖtvenegy éves korában, rákbetegségben elhunyt Ronit Elkabetz, az izraeli film nagyasszonya - értesült a Jerusalem Post. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.