Presser Gábor nyilatkozott a 700 milliós Kanye West-perrel kapcsolatban

Forrás: AFP, MTI/Mohai Balázs -
Gyöngyhajú lány Kanye West Presser Gábor per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Továbbra is folyatódik a Gyöngyhajú lány című dal miatt indult 2,5 millió dolláros pereskedés, amit Presser Gábor indított Kanye West ellen. Presser nemrég megszólalt az ügyben.

Mint arról mi is beszámoltunk, Presser Gábor 2,5 millió dollárra, azaz közel 700 millió forintra perelné Kanye Westet, amiért a világhírű rapper engedély nélkül használta fel egy számában a Gyöngyhajú lányt.

Forrás: AFP, MTI/Mohai Balázs

“A Gyöngyhajú lány használata körül már három éve folyik az áldatlan és nagyon bántó huzavona. Kanye West cégeinek ügyvédei és a minket képviselő jogi iroda között mindmáig nem sikerült szerződést létrehozni. Három éven át csak vártam, néztem, hogy mi történik a dallal, de mostanra be kellett lássam, hogy nem maradt más, mint bírósághoz fordulni. Ez lehet, hogy újabb éveket emészt majd fel - írta a Kossuth-díjas dalszerző a Facebookon, posztjában pedig az amerikai sajtóban megjelent

hatalmas perértéket sem cáfolta.

A perérték maga nyilvánvalóan az amerikai zenepiaci viszonyokat tükrözi, és persze köszönő viszonyban sincs a magyar dalszerzők jövedelmével. Gondolom, azt is hivatott jelezni, hogy ez már egy „világpiaci” történet, és talán azt is, hogy ebben a világsztár–kelet-európai szerző viszonylatban mégsem az a legjobb módszer, hogy a nagyobb, az erősebb mindent visz. Lehet, hogy nyerünk, lehet, hogy elbukunk, de legalább nem fogok egész életemben arra gondolni, hogy meg sem próbáltam megvédeni magam.”

Veszélyben a királyi család! Egy gyilkos mászott be a Buckingham-palota kertjébehttp://www.life.hu/news/20160520-veszelyben-a-kiralyi-csalad-egy-gyilkos-maszott-be-a-buckingham-palota-kertjebe.htmlA napokban egy '92-ben gyilkosságért elítélt férfi fogta magát, és bemászott a Buckingham-palota kerítésén. Szerencsére sikerült elfogni, bár így is közel 10 percig tartott az akció. NewsOrigoA féléves gyermeknél fontosabb a kokain - Egy anya, aki minden pénzét drogokra költihttp://www.life.hu/news/20160520-az-anya-a-feleves-gyermeke-helyett-a-kokaint-valasztotta.htmlEgy kétségbeesett anya mesélte el a történetét: lánya minden pénzét a kokainra költi, és egyáltalán nem gondoskodik a féléves gyerekéről. NewsOrigoMeghalt John Berry, a Beastie Boys egyik alapítójahttp://www.life.hu/news/20160520-52-evesen-meghalt-john-berry-a-bestie-boys-egyik-alapitoja.html52 évesen, agysorvadás következtében elhunyt John Berry, a Beastie Boys alapító gitárosa. NewsOrigoA féléves gyermeknél fontosabb a kokain - Egy anya, aki minden pénzét drogokra költihttp://www.life.hu/news/20160520-az-anya-a-feleves-gyermeke-helyett-a-kokaint-valasztotta.htmlEgy kétségbeesett anya mesélte el a történetét: lánya minden pénzét a kokainra költi, és egyáltalán nem gondoskodik a féléves gyerekéről. NewsOrigoRejtély övezi az angyalarcú tinilány halálát: 15 éves volt!http://www.life.hu/news/20160518-rejtely-ovezi-az-angyalarcu-tinilany-halalat.htmlA rendőrség vizsgálja a 16 éves diáklány halálát, de egyelőre nem találtak bűncselekményre utaló jelet. NewsOrigoEgy óra alatt elkapkodták az összes jegye a Red Hot Chili Peppers-koncertrehttp://www.life.hu/news/20160513-egy-ora-alatt-elkapkodtak-az-osszes-jegy-a-red-hot-chili-peppers-koncertre.htmlAhogy korábban megírtuk, 20 év után először lép fel Magyarországon a Red Hot Chili Peppers. A banda szeptember 1-én, a Budapest Sportarénában lép fel, de azoknak, akik még nem vettek jegyet, van egy rossz hírünk: 1 óra leforgása alatt az összes elfogyott. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.