Ciprus legsúlyosabb erdőtüzét egy 12 éves kisfiú okozta véletlenül

Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu -
Ciprus baleset erdőtűz erdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sikerült megfékezni a négy napon át tomboló ciprusi erdőtűz terjedését, jelentette be a ciprusi igazságügyi miniszter. Két tűzoltó meghalt, három megsebesült, 15 négyzetkilométernyi fenyőerdő és mezőgazdasági terület veszett oda. A tüzet egy 12 éves fiú okozta véletlenül.

Kiterjedt erdőtűz tombolt Cipruson, a lángok falvakat fenyegettek Szolea régióban a Tróodosz-hegy lábánál. A ciprusi rádió beszámolója szerint az oltási munkálatokban kilenc ciprusi helikopter mellett három izraeli és két görög helikopter vett részt.

A tűzben két tűzoltó életét vesztette, hárman pedig megsebesültek.

Repülőgépről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a négy napja tomboló erdőtűz lángjait a ciprusi Tróodosz-hegység erdeiben Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

Szerencsére sikerült megfékezni a lángokat, ugyanakkor mivel továbbra is 38 fokos meleg van, elképzelhető, hogy a forró zsarátnok még fellángolhat, ezért a tűzoltóság továbbra is készültségben van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.