Tragédia! Meghalt Thomas Steinbeck író

Forrás: Northfoto -
halál Thomas Steinbeck író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ő volt a Nobel-díjas John Steinbeck legidősebb fia. Amellett, hogy ő is író volt, ő gondozta apja életművét is. Több regényéből ő írt forgatókönyvet a filmes feldolgozásokhoz. 

Thomas Steinbeck 72 évesen, tüdőbetegségben halt meg. Santa Barbara-i otthonában halt meg csütörtökön. Halála előtt memoárjain dolgozott. Írói munkássága mellett egész életében nagy gonddal kezelte apja életművét, számos regényéből ő írt forgatókönyvet a filmes feldolgozásohoz, és ő védte apja műveinek szerzői jogait is.

Forrás: Northfoto

Az író dokumentumfilmesként és forgatókönyvíróként kezdte pályáját, és csak viszonylag későn, 58 évesen publikálta első könyvét 2002-ben. A Down to a Soundless Sea című novellagyűjteményt a kritikusok jól fogadták. 2010-ben jelent meg második gyűjteményes kötete, az In the Shadow of the Cypress, egy évvel később pedig az Ezüst lótusz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.