Már fagyhat is a héten! Ilyen időre számíthatsz

Forrás: Dreamstime -
hideg időjárás fagy ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legfrisebb előrejelzések szerint a hét második felében már a 20 fokot sem éri el a napi csúcshőmérséklet, így érdemes lesz elővenned az őszi kollekciódat. 

Hétfő

Többnyire erősen felhős lesz az ég. Zápor, zivatar valószínű. A csapadék mennyisége területi átlagban: 2 és 5 mm között valószínű. Zivatarok környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 60-80 km/h-t. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 fok körül alakul.

Kedd

Többször megnövekszik a felhőzet, több-kevesebb napsütés várható. Zápor előfordulhat. A csapadék mennyisége területi átlagban: Legfeljebb csapadéknyom fordulhat elő. Az északi szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 fok körül alakul.

Forrás: Dreamstime

Szerda

Többször megnövekszik a felhőzet, több-kevesebb napsütés várható. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. Az 5-10 km/h-s átlagszél mellett 15-25 km/h-s maximális széllökésre lehet számítani. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 fok körül alakul.

Csütörtök

Változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. Reggel hűvös lesz: 4 és 11 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála (az Északi-középhegység fagyzugos helyein már fagyhat!). A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 fok körül alakul.

Orvosmeteorologiai tájékoztató

A magasban kissé hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. A különösen érzékenyek hidegfront jellegű hatást tapasztalhatnak. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Nőhet a reakció idő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.