Négy pénisze van az újonnan felfedezett ezerlábúnak

Forrás: Paul Marek, Virginia Tech -
pénisz négy ezerlábú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új ezerlábút találtak a kaliforniai Sequoia Nemzeti Park egyik márványbarlangjában. Több különlegességgel is rendelkezik az állat, a többi között például négy pénisze van, de nincs ezer lába.

Egy eddig soha nem látott apró ezerlábút fedeztek fel a kaliforniai Sequoia Nemzeti Park egyik márványbarlangjában. Szakértőkhöz küldték az állatot, akik megállapították annak különlegességeit.

Az Illacme tobini nevű ezerlábú (a vonal 1 mm hosszú) Forrás: Paul Marek, Virginia Tech

Bill Shear és Paul Marek kiderítették, hogy nincs ezer lába, csupán 414, azonban 200 méregmiriggyel rendelkezik, valamint selyemkiválasztó szőrökkel. Az újonnan felfedezett ezerlábú különlegessége még, hogy

négy pénisszel rendelkezik.

A négy pénisz és a sperma bejuttatására szolgáló módosult lábak Forrás: Paul Marek, Virginia Tech

Az alig pár milliméteres új faj az Illacme tobini nevet kapta a barlangbiológus, Ben Tobin tiszteletére. Az állatnak ezen kívül bizarr kinézetű és rejtélyes funkciójú szájszerve van, valamint olyan páros fúvókái, amik védekezésre szolgálnak és ismeretlen eredetű vegyületet spriccelnek - írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.