Elképesztő úszósikert aratott Mányoki Attila

2016.11.02. 15:03

Teljesítményével azt is kivívta magának Mányoki Attila, hogy tagja legyen a Hírességek Csarnokának, amely az Egyesült Államokban 1963 óta létezik.

A maratonúszók legkiemelkedőbb alakjaival foglalkozó szervezet (IMSHOF) márciusban nyilvánosságra hozta, hogy kiket avatnak majd be a halhatatlanok sorába. A zalaegerszegi származású Mányoki elképesztő eredményeket produkált, így nem csoda, hogy ünnepélyes kereteken belül az International Marathon Swimming Hall of Fame újdonsült tagja lesz péntektől.

Attila a világ legveszélyesebb vizeinek meghódításával, illetve az elmúlt évek csatornaúszásaival ütötte meg azt a bizonyos mércét, hogy a társaság tagja lehessen. Érdekesség, hogy gyermekkorában asztmás Attilát szülei vitték el először úszni, orvosi ajánlással. Saját bevallása szerint egy Balatonfüred – Siófok úszás alkalmával érezte úgy, hogy a nyílt víz az ő terepe.

Mányoki AttilaForrás: Origo

 A 43 éves úszó neve egy macedón, egy brit és két ausztrál társával együtt kerül fel a floridai Fort Lauderdale-ben üzemelő múzeum falára, másik 248 úszó mellé, akik az elmúlt kb. félévszázadban kerültek oda, a tehetségük és teljesítményük fényében. - tudtuk meg az Origotól

2011-ben első magyarként úszta át a Balti tengert Németország és Dánia között, amely mindaddig csak 9 embernek sikerült. 2013-ban átúszta a 48 km hosszú La Manche csatornát. A 15 fokos vízben 10 óra és 48 perc alatt teljesítette a távot, mellyel felállította a magyar rekordot. 2013 év végén elnyerte a leggyorsabb férfi átúszó díját, ezután pedig hivatalosan is elkezdte az Ocean's Seven sorozatot, mely a világ 7 legnehezebben átúszható csatornáját foglalja magába. 2014-ben Japánban meghódította Cugaru – csatornát, amely különlegesen nehéz akadályokkal van tele. Tavaly két héten belül teljesítette a Hawaii-szigetek között található Molokai csatorna, illetve a Los Angeleshez közel fekvő Catalina – csatorna átúszását. Ezzel az Ocean's Seven 7 állomásából már 4-et maga mögött tudhat.

Kapcsolódó cikkek
L.L. Junior már bemutatta kisfiát új barátnőjének

L.L. Junior 10 hónappal ezelőtt hagyta el két gyermekének édesanyját. Hosszabb vívódás és veszekedések után döntöttek úgy, hogy külön utakon folytatják. Junior azóta már megtalálta a szerelmet, azt viszont nem szeretné, ha gyerekeit Csilla majdani új barátja nevelje...

Pirner Alma szerint a szerelem nemtelen

Várkonyi Andi műsorában, a Micsoda nők!-ben minden hétfőn pikáns és érdekes témákat boncolgatnak kendőzetlenül a sztárvenedégek. Pirner Alma például egy meglepő dolgot árult el magánéletéről.

Mányoki Attilasportsikerúszó