szuperhold NASA
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy a szuperhold valóság vagy babona: megoszlanak a vélemények. Az biztos, hogy szuperhold akkorlátható, ha telihold van, viszont nem minden teliholdat nevezünk szuperholdnak. 

A november 14-i égi tünemény a NASA szerint is szuperhold lesz, sőt, úgy fogalmaznak extra szuperholdat láthatunk az égbolton.

Annyi biztos, hogy hétfőn telihold lesz, amely annyira megközelíti a Földet, hogy az átlagosnál akár 14 százalékkal nagyobbnak, és 30 százalékkal fényesebbnek láthatjuk majd. Ilyet utoljára1948-ban láttunk, és legközelebb 2034-ben lesz hozzá szerencsénk. Szóval, ha ódzkodsz is a szuper-, pláne extraszuperhold kifejezéstől, hétfőn este akkor is érdemes lesz felnézned az égre.

Így alakulnak a hosszú hétvégék és munkaszüneti napok 2017-benhttp://www.life.hu/news/20161113-hosszu-hetvegek-es-munkaszuneti-napok-2017-ben.htmlEzek lesznek azok a napok és hosszú hétvégék, amelyeket munka nélkül tölthetünk 2017-ben! Jövőre - az idei hez képest - kicsit kevesebb a hosszú hétvégék száma: egész pontosan öt. NewsThinkstockMegvan az 50 ezer like a BGE-s hallgatóknak - Így reagált az egyetemhttp://www.life.hu/news/20161105-megvan-az-50-ezer-like-a-bge-s-hallgatoknak.htmlAhogy megírtuk, komoly közösségi küldetésért kampányolnak a BGE diákjai, 50 ezer lájkért cserébe nem kell vizsgázniuk. A hír kapcsán az intérmény sajtóközleményt adott ki. NewsOrigoÁllítják: szemcseppel szívatják a tuskó utasokat a légiutas-kísérőkhttp://www.life.hu/news/20161111-szemcseppel-szivatjak-a-bunko-utasokat-a-legiutas-kiserok.htmlTöbb módszer is van arra, hogy a kellemetlenkedő utasokat megszívassák a légiutas-kísérők. Az egyik ezek közül a szemcsepp, amit nem az illető szemébe csempésznek bele, hanem a kávéjába! News--Forró iszapba zuhant nyugdíjas, élve főzte meg magáthttp://www.life.hu/news/20161111-boliviaban-nyaralt-de-tobbe-nem-tert-haza.htmlGejzírek fotózása közben érte utol a halál a 71 éves nyugdíjas férfit. NewsThinkstockTitokzatos lényt találtak Bali partjainálhttp://www.life.hu/news/20161111-furcsa-elolenyre-bukkant-egy-buvar.htmlKülönös élőlényre bukkantak Bali partjainál. A állat félelmetesen néz ki, furcsa ismertetőjegyei vannak. NewsOrigoÍgy gyilkol az ISIS fiatal generációjahttp://www.life.hu/news/20161111-gyerekek-gyilkolnak-az-isis-neveben.htmlSokkoló profizmussal gyilkolnak az ISIS gyerek-katonái. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.