Hosszú Katinka újabb aranyérmével történelmet írt az úszó-világbajnokságon

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gregory Shamus -
úszóvébé Hosszú Katinka aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katinka elképesztő! A kanadai rövidpályás úszó-világbajnokságon mindkét szerdai döntőjét megnyerte, vagyis két versenynap után három aranyéremmel és egy ezüsttel áll. Ráadásul idén harmadszor, összessítettben pedig kilencedszer lett világbajnok 25 méteren. Elképesztő teljesítmény!

Hosszú Katinka 2012 után ismét világbajnok lett 200 pillangón rövidpályás úszó-vb-n.

WINDSOR, KANADA Forrás: AFP/2016 Getty Images/Gregory Shamus

"Annyira nem örülök az időnek, de a verseny és az arany volt a lényeg. Nem minden úgy jött össze, ahogy szerettem volna, ha mondhatok ilyet, ez kicsit olimpia utáni másnaposság, nehéz koncentrálni egy-egy versenyszámra. Tudtam, hogy nem fognak 56 alatt időt úszni, ezért nekem ez volt a célom. Mindig is erről álmodoztam, hogy ilyen simán tudok nyerni számokat, de most azért egy picit fura"
- nyilatkozta Hosszú az M4 Sportnak.

Ez volt a kilencedik világbajnoki aranya rövidpályán, ezzel pedig minden idők legeredményesebb női versenyzője lett.

Az esti programban láthattuk még Jakabos Zsuzsannát, ő a 100 gyors középfutamában lett 11., így nem jutott be a fináléba. Döntős volt ugyanakkor a 4×50 vegyesgyorsváltónk: Lobanovszkij Maxim, Telegdy Ádám, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn négyese a hetedik helyen zárt.

Hosszú Katinka 400 méter vegyesen ismét aranyérmet nyert a világbajnokságonhttp://www.life.hu/news/20161207-hosszu-katinka-400-meter-vegyesen-ismet-vilagbajnok-lett.htmlHosszú Katinkát megint csak a távolból láthatták versenytársai 400 méter vegyesen, nagyjából fél medencére volt a többiektől. Hatalmas előnnyel szerezte meg újabb aranyérmét ebben a számban, de nem ő az egyedüli, aki jól teljesített. A 24 éves Bernek Péter bornzérmet nyert. News--Michael Phelps szerint Hosszú Katinka lenyűgöző sportoló http://www.life.hu/news/20161206-hosszu-katinka-egy-lenyugozo-sportolo-michael-phelps-kendozetlen-velemenye.htmlAz év úszójának választott amerikai sportember a windsori rövidpályás világbajnokság helyszínén rendezett gála után nyilatkozott az M4 Sportnak a magyar lány munkájáról. NewsAFPHosszú Katinka lett az év úszójahttp://www.life.hu/news/20161205-hosszu-katinka-az-ev-uszoja-csodas-dijjal-gazdagodott-a-magyar-sportolo.htmlA magyar sportoló egymás után harmadszor, Michael Phelps 2012 után másodszor lett az év úszója - a trófeákat a windsori Ceasars Hotel Colosseum nevű rendezvénycsarnokában adták át. NewsOrigoSzéles Sándor szerint Hosszú Katinka férje túlzásokba esik http://www.life.hu/sztarok/20161205-hosszu-katinka-tovabb-gyuruzik-a-botrany-szeles-sandor-is-beszolt.htmlNem csitulnak a kedélyek a hazai úszók között. Két nappal a rövid pályás világbajnokság előtt újabb botránytól hangos a sajtó. TV + Sztárok--Hosszú Katinka: "A rendszerszintű problémák nem szűntek meg az elnök távozásával. "http://www.life.hu/sztarok/20161201-hosszu-katinka-kozlemenye-gyarfas-tamas-lemondasa-utan.htmlHosszú Katinka közösségi oldalán tette közzé közleményét, melyben leírja, minek kell lennie a következő lépésnek Gyárfás Tamás lemondása után. Az úszónő szavait változtatás nélkül közöljük.TV + Sztárok--Hosszú Katinka: "Mindenki azt kapja, amit megérdemel"http://www.life.hu/news/20161127-hosszu-katinka-uszo-uzenete-mindenki-azt-kapja-amit-megerdemel.htmlEdz, versenyez, de mindeközben - nem először - az úszószövetséggel szemben is megfogalmazta a kifogásait Hosszú Katinka. Úgy tűnik, üzenetét sporttársai is támogatják, több sikeres magyar úszó csatlakozott már hozzá. NewsAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.