Országos fagy és erős szél is várható

Forrás: Lichter Péter -
hideg időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Senkit sem kímél a héten az időjárás, sok mindent el kell viselnünk. Kegyetlen hideg és országos fagy jöhet, még a szél is erős lesz, de hózáporra is kell számítanunk.

Hétfőn egészen estig felhős lesz az ég, még eső és zápor is várható. Estétől már csökken a felhőzet, de a magasabban fekvő tájakon hózápor is kialakul. Az ÉNy-i szél nagyon erős lesz, hidegfront érkezik hazánkba.

Hóra és fagyra is lehet számítani - Képünk illusztráció Forrás: Lichter Péter

Kedden szerencsére a felhőzet már kevesebb lesz, így némi napsütés is várható, azonban a szél marad, ráadásul sokkal hidegebb lesz. Reggel országos fagy ígérkezik -7 és -1 fok közötti értékekkel. Szerdára ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, délutántól több helyen lehet vegyes csapadék: ÉK-en hó, havas eső, máshol eső, zápor. Délutántól az addigi DNy-i szél ÉNy-ira fordul és megerősödik - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.