Ezért fogyasztunk virslit és pezsgőt új évkor

Forrás: Thinkstock -
szilveszter új év pezsgő virsli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évben, szilveszterhez közeledve megugrik néhány élelmiszer vásárlási aránya. Ilyen például a lencse, a sertés, a pezsgő és a virsli is. De az utóbbi kettőt vajon miért fogyasztjuk új év idején?

Virsli

Érdekes módon, a virslifogyasztásnak nincs semmi különösebb hagyománya, nem fűződik hozzá egy történet sem, mint például Luca napjához. Ez csak egy szokás, mely a németektől hozzánk is átkúszott, de inkább praktikai okok miatt tartottuk meg, és nem azért, mert ősi hagyományok fűződnének hozzá.

Virsli és káposzta Forrás: Jeremy Keith/Flickr

Könnyedén és rövid idő alatt elkészíthető, finom és laktató. Különféle receptek szerint változatóssá is tehetjük. Ráadásul nem ütközik más hagyományainkkal, hiszen nem szárnyasból és nem is halból készül: az előbbivel elszáll, az utóbbival pedigg elúszik a szerencsénk, így sem szárnyast sem halat nem érdemes új évkor fogyasztani. - írta meg a szilveszter.hu

Pezsgő

A hagyomány szerint meg kell adni a módját, hogy miként kezdjük az új esztendőt, ugyanis ez fogja meghatározni az egész évünket. Mivel a pezsgőt egy előkelő, elegáns italnak tartja a nagy többség, ezért előszeretettel fogyasztják szilveszter idején. A babona olyan erős, hogy a gyermekek számára külön alkoholmentes pezsgőt is gyártanak, nehogy ők kimaradjanak a szerencséből.

Ezért fogy sok pezsgő szilveszterkor Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.