82. életévében meghalt Fátyol Tibor zeneszerző

Forrás: Posztós János -
halál zeneszerző Fátyol Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Győrben hunyt el Fátyol Tibor magyar zeneszerző.

Fátyol Tibor 1935. október 9-én született Kolozsváron, zenészcsalád sarjaként. A családi hagyományt követve ő is a zene irányába fordult, így a Gheorghe Dima Zeneművészeti Főiskolán diplomázott zeneszerzés-karmesteri szakon.

Forrás: Posztós János

Az erdélyi magyar zenei élet jelentős, kiemelkedő alakja volt, 1959-től a Ciocarlia román népi együttes folkloristája volt, zenei vezetőjeként tevékenykedett, majd 1978-ban a Maros Művészegyüttes művészeti titkára lett – írta meg a Blikk.

Zenei tárgyú írásokat is közölt, román, illetve magyar nyelven egyaránt. 1988-től 4 évig a Szentgyörgyi István Színművészeti Főiskola tanára, majd 1989-től a Szatmárnémeti Filharmónia igazgatója volt. 1993-tól kezdve Magyarországon élt, és ezzel egy időben vissza is vonult a közéletből.

Sajnos a közelmúltban számos zenei és színészi tehetségtől kellett elbúcsúznunk, hiszen Fátyol Tibor mellett elhunyt George Michael és Carrie Fisher is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.