Csípős hidegre kell készülnünk ezen a héten

karácsony hideg időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elérkeztünk a karácsony előtti utolsó héthez és már tisztán látszik, hogy csípős hideh lesz az ünnepek alatt.

A mai napon számottevő csapadék nem várható, ellenben már érezhetően csípős hidegre ébredtünk. A hőmérséklet a hajnali órákban -6 és 0 fok körül alakult, napközben pedig maximum +2 fok lehet a csúcshőmérséklet.

Keddre eltűnnek a gomolyfelhők, és több órás napsütésre van kilátás. Estére a Dunántúlon megnövekszik ismét a felhőzet, és kisebb havazás is előfordulhat. A hőmérséklet továbbra is nagyon alacsony, a nappali csúcshőmérséklet +1 fok körül alakul.

Csípős, hideg idő várható egész hétre Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szerdára nem tisztul ki az idő, marad a borult égbolt, illetve ködre is számítani kell. Hajnalban hószállingózás is várható, a hőmérséklet pedig -1 és +3 fok között alakul majd.

Csütörtökre megnő a csapadék esélye: országszerte várható hazavás, a nap második felében a nyugati területeken pedig havaseső, eső. A nappali csúcshőmérséklet nem haladja meg a +2 fokot.

Pénteken is hasonló borús időre számíthatunk, ám a hóesés helyett már többnyire esőzésre kell készülni. A hőmérséklet azonban jelentősen felszökik, +1 és +7 közötti értékekre kell számítani - írja a Köpönyeg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.