Fertőzésveszélyes a nyilvános mosdók kézszárítója

"Forrás: Shutterstock " -
illemhely fertőzésveszély mosdó nyilvános vécé kézszárító wc fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan félnek a nyilvános mosdókban elkapható fetőzésektől, azonban kevesen gondolnák, hogy akkor a legkönnyebb összeszedni a kórokozókat, amikor már kezet mostunk. A kézszárítók ugyanis remek táptalajt biztosítanak ehhez. 

A Newsweek megdöbbentő cikket közölt arról, milyen károsak is lehetnek az egészségre a nyilvános mosdókban felszerelt készszárítók. Kevesen gondolnák csak, hogy kézmosás után is összeszedhetünk néhány kórokozót.

Inkább válasszuk a törlést! Forrás: Shutterstock

A WC lehúzásakor rengeteg emberi ürülékből származó baktérium kerül a levegőbe, főleg a nyilvános illemhelyeken. Az itt felhelyezett kézszárítók pedig épp a mosdók levegőjét szívják magukba, hogy felmelegítve a másik oldalon a kezünkre fújják. Így tehát számos kórokozó jut az amúgy már tiszta, megmosott kezünkre.

A connecticuti egyetem kutatói 26 egyetemi mosdót vizisgáltak meg és arra jutottak, hogy a kézszárító a kórokozók melegágya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.