Kiderült, miért olyan csúnyák a buszok üléshuzatai

Forrás: Shutterstock -
tervezés kosz üléshuzat busz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyomós oka van annak, hogy a tömegközlekedési eszközök üléshuzatai enyhén szólva is divatjamúltak.

Úgy tűnik, hogy a kárpittervezők csukott szemmel rajzolnak, amikor a buszok, villamosok üléshuzatait tervezik. Ha valaki tud egyet is mondani, amelyik tetszett neki, talán ő az egyedüli a világon. A nem túl divatos és sokszor csúnya mintáknak, kellemetlen tapintású anyagoknak azonban fontos szerepe van a BBC cikke szerint.

Mintakavalkád a buszon Forrás: Shutterstock

Az anyagoknál az elsődleges szempont, hogy tűz esetén minél később kapjanak lángra és minél később kezdjenek el füstölni. Mivel a buszok több évtizedig is forgalomban lehetnek, fontos, hogy az anyagok tartósak legyenek, ne legyen szükség gyakori cserére. A hosszú használati időből adódóan az is lehetséges, hogy ezeket az anyagokat még a 90-es években tervezték, akkor pedig a vad minták korszakát éltük.

A mintáknak is van szerepe: az üléseknek akkor is tisztának kell tűnnie, amikor már nem igazán azok. A szennyeződések pedig igencsak meglátszanak az egyszínű anyagokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.