Kiderült, miért lőtt le egy zsiráfot az amerikai vadásznő

vadászat vadász zsiráf botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zsiráfokat a kihalás veszélye fenyegeti, ezért érthető módon kiakadt az internet népe azon a fotón, amelyen egy amerikai vadásznő látható puskával a kezében, háttérben pedig egy meglőtt zsiráffal.

Rengeteg gyűlölködő kommentet kapott az a Twitterre felkerült kép, amelyen egy nő látható puskával a kezében és egy általa megölt zsiráffal. Utólag azonban kiderült, nyomós oka volt rá, hogy végezzen az állattal.

A CBS News riporterei felkeresték a képen szereplő Tess Thompson Talley, aki elmondta, hogy ő is zsiráfok megmentéséért küzd, ezt az egyedet is csak azért lőtte le, mert az állat már idős, nemzőképtelen volt, ráadásul veszélyeztette a fiatal példányokat, hármat korábban már el is pusztított közülük. Azért volt tehát szükség a kilövésére, hogy ne tegyen még több kárt az állományban.

Az amerikai nő állítólag ezt követően felajánlotta az állat húsát a közeli falvak éhező lakóinak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.