Németh Lajos talajmenti fagy időjárás fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fürdőnadrágban és úszósapkában jelentkezett be a Mokka műsorában Németh Lajos. A 100 éves Gellért Fürdő medencéjében mondta el, hogy milyen lesz az időjárás.

"Most egy hidegfront vonul át fölöttünk. De ez gyorsan átvonul, visszatér a csendes, nyugodt időjárás, sőt erősödik a nappali felmelegedés. Olyannyira, hogy pénteken már többfelé lehet 20 fok fölötti hőmérséklet" - mondta a 100 éves Gellért Fürdőben a fürdőnadrágban és úszósapkában lubickoló Német Lajos meteorológus.

"Valamikor vasárnap érkezhet egy újabb hidegfront, de a lényege a dolognak, hogy ameddig a meteorológus szem ellát, addig ez a csendes, nyugodt, koraőszi idő lesz megspékelve 1-1 hidegfronttal" - folytatta a meteorológus. Azt is elárulta, mi a helyzet a sokat emlegetett talajmenti fagyokkal:

"Talajmenti fagy most is lesz, mert ezután a hidegfront után megnyugszik a száraz hideg levegő. Péntekre virradóra a fagyzugos helyeken, az északi hegyvidék térségében lehet elsősorban akár talajmenti mínusz 2, mínusz 3 fok is" - fogamazott Németh Lajos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.