Szőnyi Ferenc Egyesült Államok New Orleans Ironman Decaman USA
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előként futott be a célba Szőnyi Ferenc New Orleansban, a tízszeres ironmanen, a Decaman USA-n. Videón mutatták meg az emberfeletti teljesítményt ünneplő győzelmi pillanatokat. 

8 kilométer úszás, 1800 kilométer kerékpár és zárásként tíz maratonnyi, azaz 420 kilométer futás várt azokra, akik úgy döntöttek, hogy megcsinálják a tízszeres ironmant, azaz a Decaman USA-t.

Köztük volt Szőnyi Ferenc is, akit rajongói csak Racemachine-nek hívnak. Nemcsak elindult, hanem elsőként is futott be a célba a sportoló – írja a Blikk. A teljes távot kicsivel több mint 222 óra alatt teljesítette. A környezeti hatásokkal is meg kellett küzdenie. Volt, hogy szakadó esőben és metsző hidegben csinálta meg a távokat.

Az 54 éves magyar sportoló a világ egyik legjobb ultraversenyzője, már elmúlt 40 éves, amikor elkezdte a profi sportot. Azóta már volt a tízszeres, de a hússzoros ironmanen is, sőt meg is nyerte őket. Teljesítette például a Spartathlont is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.