Átteleltek a poloskák: újabb invázió várható

Forrás: Wikipedia/Yerpo -
poloska irtás Invázió tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A poloskák megkeserítik az emberek életét, és nagyon nehéz kiirtani őket. A tavalyi invázió után a tavasz közeledtével újabb várható.

Mindenki várta már, hogy a hideg tél után elérkezzen a tavasz, ezzel együtt azonban a poloskák is felébrednek. Hamarosan újabb invázió várható, ugyanis a rovarnak sikerült áttelelnie. Már most is találkozhatunk a zöld vagy barna poloskákkal, később pedig csak egyre több lesz belőlük.

Újra támadnak a poloskák Forrás: Wikipedia/Yerpo

„Amikkel most találkozunk, azok már a múlt évről áttelelt példányok. Egy kis jó idő, egy kis napsütés, egy kis meleg hatására ezek az állatok aktivizálódnak, és ismét elkezdenek mozogni” – mondta Sár József entomológus a Tényeknek. Mivel a természetben nincs ellenségük, így kénytelenek vagyunk mi magunk elpusztítani őket. Bálint gazda ezt tanácsolja a poloskák ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.