Gyermekkorában bántalmazták: hosszú évekre megnémult a lány

némaság gyermekkor bántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amelia-Rose nyolcévesen teljesen megnémult, és csak 21 éves korában kezdett el újra beszélni. Kiderült, hogy egy trauma váltotta ki nála a némaságot.

Amelia-Rose nyolcéves koráig szépen fejlődött, egyszer azonban egyik pillanatról a másikra megnémult. Senki nem tudta, mi válthatta ki ezt nála, ráadásul 15 éves korában még öngyilkosságot is megkísérelt. Szerencsére túlélte, megtanult zongorázni és elsajátította a jelnyelvet.

Az egyetemi zenekar felvételijén egy professzor megkérdezte tőle, hogy bántalmazták-e korábban. A kérdésre bólintással reagált. 21 éves korára a kórusban eljutott odáig, hogy végre lassan kimondott egy szót, majd elkezdett mondatokat is énekelni. Mára a beszéd is egész jól megy neki.

2013-ban elment a rendőrségre és mindent megvallott múltjáról. Kiderült, hogy az iskolában rendszeresen zaklatták és verték, otthon pedig édesapja bántalmazta. A férfit ezután 14 év börtönre ítélték – számolt be róla a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.