Dunai hajóbaleset: édesanyja gyászolja a Hableányon dolgozó magyar matrózt

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
édesanya halál Duna matróz Hableány hajó hajó tragédia hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tragédia előtt ünnepelte születésnapját P. János, a Hableányon dolgozó egyik matróz. 81 éves édesanyja már nem hiszi, hogy élve előkerül, de szeretne tisztességesen búcsút venni tőle.

"Az elején reménykedtem abban, hogy a túlélők között lehet a fiam, de már biztos, hogy nincs életben szegény" – mesélte a Borsnak az elsüllyedt Hableányon dolgozó matróz, P. János 81 éves édesanyja. Az asszony egy vidéki városban fogadta a lap munkatársait.

Fia a fővárosban élt élettársával és annak kislányával, akit közösen neveltek. "A baleset előtti nap volt a születésnapja, a párjával kilátogattak az állatkertbe. Rengeteg munkája volt, nem akartam zavarni, de ő felhívott. Akkor beszéltünk utoljára" – folytatta az asszony.

A tragédia estéjén korán lefeküdt, így csak korán reggel értesült a történtekről. A fia mindig hívja, ha ilyesmi történik, ilyenkor közli, hogy ő jól van. Ám most nem érkezett hívás. "Háromszor is felhívtam, de a mobilja csak sípolt. Ekkor már éreztem, hogy vele is nagy baj történt" – idézte fel a történteket az asszony. Bár a fia az utolsó munkanapját töltötte, imádta a vizet, egyszer arra kérte az anyját, hogy ha történik vele valami, hamvait a Dunába szórják. Nemcsak ő, hanem a magyar kapitány, L. László sem került még elő.

Egy megemlékező virágot dob a Margit hídról a Dunába, a vízben a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó vizsgálatában részt vevő hajó Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ahogy mi is megírtuk: őrizetbe vették a Viking Sigyn nevű hajó kapitányát, Jurij C.-t. A lap megkereste a férfi védelmét ellátó M. Tóth Balázst is.

"Ügyfelem teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal, akik lehetőséget biztosítanak mindenre, ami a jogszabályok szerint megilleti. Így már hazatelefonálhatott, és beszélhetett a családjával" – nyilatkozta az ügyvéd. Mint írták: a szakértők kirendelése még folyamatban van, úgy vélik, túl korán történt meg a gyanúsítás, így panasszal éltek.

"Álláspontom szerint a gyanút még nem lehetett szakértői véleménnyel megalapozni" – fogalmazott az ügyvéd.

Báthory Erzsébet ágyában alhatnak a turisták Amerikábanhttp://www.life.hu/news/20190528-bathory-erzsebet-agyaban-alhatnak-a-turistak-amerikaban.htmlVérfagyasztó élményben lehet részük a vállalkozó szellemű turistáknak Coloradóban, a Victor nevű bányavárosban. Egy férfi ugyanis szállodája témájául néhány sorozatgyilkost választott. Köztük van a magyar Báthory Erzsébet is. NewsThinkstockDunai hajóbaleset: kapitány ellen és mellett is szólnak érvekhttp://www.life.hu/news/20190601-dunai-hajobaleset-kapitany-ellen-es-mellett-is-szolnak-ervek.htmlMájus 29-én két hajó ütközött egymásnak. A szállodahajó maga alá gyűrte a koreai turistacsoportot szállító személyhajót, ami 7 másodperc alatt elsüllyedt. 21 embert még keresnek, 7 túlélte, 7 viszont életét vesztette. A szállodahajó kapitányát azonnal őrizetbe vették. A szakértő szerint mellette és ellene is szólnak érvek. News--Dunai hajóbaleset: az életüket kockáztatják a Dunába merülő búvárokhttp://www.life.hu/news/20190601-dunai-hajobaleset-az-eletuket-kockaztatjak-a-dunaba-merulo-buvarok.htmlHatalmas a Duna sodrása, a Hableány roncsát is megmozdította. A vízbe merülő búvárok minden alkalommal az életüket kockáztatják. Helikopterrel hozták Ausztriából azt a keresőműszert, mellyel talán kicsit könnyebb lesz a kutatás. News--Dunai hajóbaleset: Sorra mondják le a hajóutakat a koreai utazási irodákbanhttp://www.life.hu/news/20190531-dunai-hajobaleset-sorra-mondjak-le-a-hajoutakat-a-koreai-utazasi-irodakban.htmlTöbb nagy dél-koreai utazási iroda, közöttük a szerda este szerencsétlenül járt dél-koreai turistacsoport útját szervező Very Good Tour felfüggesztette meghatározatlan időre a városnéző túrákat a Dunán. News--Dunai hajóbaleset: két szakértő nyilatkozott a tragédiáról és a kapitány felelősségérőlhttp://www.life.hu/news/20190531-dunai-hajobaleset-ket-szakerto-nyilatkozott-a-tragediarol-es-a-kapitany-felelossegerol.htmlŐrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a Viking szállodahajó ukrán nemzetiségű kapitányát. Dr. Pál Adrián rendőrezredes és Palotai Zoltán Gábor tűzoltó ezredes a Mokkában beszéltek a tragédiáról. NewsOrigoDunai hajóbaleset: a szállodahajó kapitánya tagadja, hogy szabályt szegetthttp://www.life.hu/news/20190531-dunai-hajobaleset-a-szallodahajo-kapitanya-tagadja-hogy-szabalyt-vetett.htmlMájus 29-én este két hajó összeütközött a Dunán. A szállodahajó maga alá gyűrte a személyhajót, egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén. A kishajó 7 másodperc alatt elsüllyedt. A szállodahajó kapitánya, akit a szerdai dunai hajóbalesettel összefüggésben gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, tagadja a vádakat. Erről a férfi ügyvédje tájékoztatta pénteken az MTI-t. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.