Dunai hajóbaleset: intenzíven apad a folyó a fővárosban, ami kedvez a Hableány kiemelésének

Hableány apadás Duna Dunai hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapestnél folyamatos, a korábban jelzettnél némileg intenzívebb apadás valószínűsíthető a Dunán – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) hétfőn.

Közleményük szerint Budapestnél hétfő délelőtt 10 órakor 450 centiméter volt a vízszint, 13 centiméterrel kisebb a 12 órával korábbi értéknél.

A Duna magyarországi felső szakaszán felgyorsult az apadás. A legfrissebb meteorológiai előrejelzés szerint a következő időszakban számottevő csapadék csak a Duna legfelső, bajor területein várható.
A Tisza nagyon lassan levonuló árhulláma a teljes magyar szakaszon elérte a maximális vízszintjét, jelenleg mindenhol kisebb-nagyobb intenzitással apad a folyó. A következő időszakban a Tisza vízgyűjtőjén sem várható számottevő mennyiségű csapadék.

Az országban jelenleg 260 kilométeren van árvízvédelmi készültség.

Dunai hajóbaleset: újabb holttestet találtak Érdnélhttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-ujabb-holttestet-talaltak-erdnel.htmlÚjabb női holttestet találtak a Dunában Érdnél; vélhetően ő is a múlt heti hajóbalesetben vesztette életét – jelentette be az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztályának vezetője. News--Dunai hajóbaleset: újabb holttestet találtak a Dunában Érdnélhttp://www.life.hu/news/20190609-dunai-hajobaleset-ujabb-holttestet-talaltak-a-dunaban-erdnel.htmlMájus 29-án este 9 óra 15 perckor a Viking nevű szállodahajó nekiment a Hableány névre hallgató személyhajónak, amely 7 másodperc alatt elsüllyedt egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén. 7 ember csodával határos módon túlélte a balesetet, 7 ember holttestét azonnal megtalálták, a többi áldozatot pedig folyamatosan keresik a hatóság emberei a Duna magyarországi szakaszán. News--Dunai hajóbaleset: továbbra is veszélyes körülmények között dolgoznak a búvárokhttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-tovabbra-is-veszelyes-korulmenyek-kozott-dolgoznak-a-buvarok.htmlTovábbra is nehéz és veszélyes körülmények között dolgoznak a Dunában a búvárok a múlt szerdai hajóbalesetben elsüllyedt Hableánynál – hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában. NewsOrigoDunai hajóbaleset: valószínűleg csak az ünnepek után emelhetik ki a Hableány roncsaithttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-valoszinuleg-csak-az-unnepek-utan-emelhetik-ki-a-hableany-roncsait.htmlNagy eséllyel csak az ünnepek után kezdődhet meg a Hableány roncsának kiemelése a Dunából – mondta Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ (TEK) osztályvezetője szombat délután. NewsOrigoDunai hajóbaleset: így tölti a mindennapjait a börtönben Jurij C., a Viking Sigyn kapitányahttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-igy-tolti-a-mindennapjait-a-bortonben-jurij-c-a-viking-sigyn-kapitanya.htmlAz ukrán hajóskapitány, Jurij C., aki a Viking Sigyn szállodahajót vezette a dunai hajóbalesetkor, egy budapesti fegyintézetben várja, hogyan alakul az ügye. News--Dunai hajóbaleset: összeroppant a Hableány matrózának családjahttp://www.life.hu/news/20190608-dunai-hajobaleset-osszeroppant-a-hableany-matrozanak-csaladja.htmlTeljesen összetört a Hablány matrózának édesanyja, miután csütörtökön megtalálták fia holttestét. Sem az asszony, sem a férfi testvére nem volt képes arra, hogy azonosítsa a holttestet. A család ügyvédje a TV2 Tények című műsorának nyilatkozott. News--




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.