Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza: veszélyes lehet

Forrás: Nébih -
étkészlet bambusz veszélyes gyermek Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánkba is került abból a gyermekeknek szánt bambusz étkészletből, amelyre termékvisszahívást adtak ki határértéken felüli melaminkioldódás miatt.

Határérték feletti melaminkioldódást mért kisgyermekeknek szánt étkészletből a francia hatóság kereskedelmi ellenőrzés során. A kínai eredetű termékből hazánkba is érkezett – olvasható a Nébih honlapján.

A Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

A termék adatai:

  • A termék márkája: Coffret Vaisselle Bamboo Azur
  • A termék megnevezése: Bambusz gyermekétkészlet
  • Tételazonosító: A005510 (kék) és A005511 (barack)
  • RASFF referenciaszám: 2019.2488
Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza: veszélyes lehet Forrás: Nébih

Mivel a termékből melamin oldódhat ki, a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott étkészlettel, ne használja azt.

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamintartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő.

Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza: veszélyes lehet Forrás: Nébih
Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza: veszélyes lehethttp://www.life.hu/news/20190712-gyermekeknek-szant-etkeszletet-hivnak-vissza-veszelyes-lehet.htmlHazánkba is került abból a gyermekeknek szánt babmbusz étkészletből, melyre termékvisszahívást adtak ki. Határértéken felüli melamin kioldódást mértek.NewsDunai hajóbaleset: 300 oldalas kihallgatási jegyzőkönyv készült a tanúvallomásokbólhttp://www.life.hu/news/20190711-dunai-hajobaleset-300-oldalas-kihallgatasi-jegyzokonyv-keszult-a-tanuvallomasokbol.htmlA parton állóktól, a környező kisebb hajók legénységétől és a Viking Sigyn utasaitól is felvették a nyomozók a tanúvallomásokat a Hableány sétahajó kataszrófája után. A vallomások mintegy 300 oldalt tesznek ki, amelyekből most napvilágot látott néhány részlet. News--Olvad a Thwaites-gleccser: fél métert emelkedhet a tengerszint világszertehttp://www.life.hu/news/20190711-olvad-a-thwaitesgleccser-fel-metert-emelkedhet-a-tengerszint-vilagszerte.htmlA Florida méretű Thwaites-gleccser nagymértékű olvadásnak indult. Ennek hatása az egész világra kiterjedhet, ugyanis ha nem teszünk valamit, akkor világszerte fél méterrel emelkedhet a tengerszint. NewsIdőjárás: erős szél és jégeső miatt adtak ki figyelmeztetést több megyérehttp://www.life.hu/news/20190711-idojaras-eros-szel-es-jegeso-miatt-adtak-ki-figyelmeztetest-tobb-megyere.htmlTöbb megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jégeső és erős szél miatt nem árt majd óvatosnak lenni. NewsOrigoBombát hatástalanítanak a Rákospalota–Újpest állomásonhttp://www.life.hu/news/20190711-bombat-hatastalanitanak-a-rakospalotaujpest-allomason.htmlVáltozásokra lehet számítani a vonatközlekedésben, ugyanis éles, II. világháborús bombát találtak a Rákospalota–Újpest állomás vágányfelújítási munkálatai közben. A töltetet csütörtökön hatástalanítják. News--Szeméremsértőt keres a budapesti rendőrség – Fotóhttp://www.life.hu/news/20190710-szemeremsertot-keres-a-budapesti-rendorseg-foto.htmlSzeméremsértő magatartás miatt keresi a Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága a képen látható férfit. News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.