Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza: veszélyes lehet

Forrás: Nébih -
étkészlet bambusz veszélyes gyermek Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánkba is került abból a gyermekeknek szánt bambusz étkészletből, amelyre termékvisszahívást adtak ki határértéken felüli melaminkioldódás miatt.

Határérték feletti melaminkioldódást mért kisgyermekeknek szánt étkészletből a francia hatóság kereskedelmi ellenőrzés során. A kínai eredetű termékből hazánkba is érkezett – olvasható a Nébih honlapján.

A Nébih a RASFF rendszeren keresztül értesült az esetről.

A termék adatai:

  • A termék márkája: Coffret Vaisselle Bamboo Azur
  • A termék megnevezése: Bambusz gyermekétkészlet
  • Tételazonosító: A005510 (kék) és A005511 (barack)
  • RASFF referenciaszám: 2019.2488
Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza: veszélyes lehet Forrás: Nébih

Mivel a termékből melamin oldódhat ki, a Nébih kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott étkészlettel, ne használja azt.

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamintartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő.

Gyermekeknek szánt étkészletet hívnak vissza: veszélyes lehet Forrás: Nébih

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.