Letartóztatták a rákospalotai gyilkosság gyanúsítottját

2019.08.13. 20:18

Elrendelte a rákospalotai gyilkosság ukrán állampolgárságú gyanúsítottjának letartóztatását egy hónapra a Budai Központi Kerületi Bíróság – közölte a Fővárosi Törvényszék.

Azt írták, a gyanú szerint az ukrán állampolgárságú férfi vasárnap egy XV. kerületi házban késsel legalább nyolcszor megszúrta az ott tartózkodó sértettet. Az 51 éves férfi a helyszínen meghalt.
A gyanúsítottnak Magyarországon nincs bejelentett tartózkodási helye, munkaviszonya, jövedelme, a gyilkosság után azonnal elhagyta Budapestet, és menekülés közben a késtől is megszabadult. A férfit a hatóságok a magyar–ukrán határon fogták el. A bíróság szerint a szökés veszélye mellett fennállt volna a lehetősége annak, hogy a gyanúsított bizonyítékokat semmisít meg, illetve befolyásolja a tanúkat.
A végzést minden érintett tudomásul vette, az véglegessé vált – áll a közleményben. A rendőrség hétfői tájékoztatása szerint a gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését.
 

Gyilkossági helyszínelés a rákospalotai Zrínyi utcában 2019. augusztus 11-énFotó: Szabó Gábor - Origo


A bizonyítékok szerint a bűncselekmény éjszakáján három ukrán állampolgár hagyta el a XV. kerületi házat, emiatt körözést adtak ki ellenük. Nem sokkal később – ötödmagukkal – egy ukrán rendszámú gépkocsiban kilépésre jelentkeztek Lónyánál. A három embert ekkor fogták el. Kiderült, hogy közülük csak a 21 éves H. Róbert gyanúsítható a gyilkossággal, őt őrizetbe vették, a másik két férfit tanúként hallgatták meg.

Gyilkossági helyszínelés a rákospalotai Zrínyi utcában 2019. augusztus 11-énFotó: Szabó Gábor - Origo


A rendőrség azt is közölte, hogy az ukrán állampolgárok körülbelül egy hete legálisan, munkavégzés céljából tartózkodtak Magyarországon, és egy szóváltás torkollott gyilkosságba.

Rákospalotagyilkosságletartóztatás