Deformálódott, halott ikertestvérét hordta magában egy indiai nő 17 évig

ikertestvér halott India
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Deformálódott, halott ikertestvérét hordta magában egy indiai nő 17 évig. 

Egy 17 éves indiai nő egész életén át egy deformálódott halott magzatot hordott a hasüregében. Az orvosok megállapították, hogy a magzat a magzatban igen ritka állapotról van szó, a nő az ikertestvérét hordozta. Az esetről a British Medical Journal című folyóiratban számoltak be az indiai orvosok, akik Anil Kumar sebész vezetésével távolították el a halott magzatot az indiai Patnában.

A torz magzat mintegy 30 centiméter hosszú és 16 centiméter széles volt, és még haja is volt.

Saját ikertestvérét hordozta magában 17 évig az indiai nő – Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A fiatal lánynál öt évvel korábban hasi csomót diagnosztizáltak, amely évről évre növekedett. Folyamatosan panaszkodott hasfájásra, és arra, hogy nagyon hamar jóllakik. Az orvosok végül daganatra gyanakodtak.

A magzat a magzatban igen ritka jelenség, minden ötszázezredik élve születésnél egy fordul elő.

Az orvosi szakirodalomban kevesebb mint 200 esetet jegyeztek fel, amelyek többségét még gyermekkorban diagnosztizálták – írja az MTI. Tizenöt éves kor fölött hét ilyen esetet jegyeztek fel, valamennyi férfi volt, a legidősebb 47 éves. Az indiai volt az első, amelyet felnőtt nőnél észleltek.
„A műtét után nagyon jól érzem magam, a hasam is lapos már, és a szüleim is nagyon boldogok” – idézték a cikkben a fiatal nőt.

Megtalálták a Tátrában eltűnt két barlangász felszereléséthttp://www.life.hu/news/20190820-megtalaltak-a-tatraban-eltunt-ket-barlangasz-felszereleset.htmlMegtalálták a Tátrában a hét végén eltűnt két barlangász felszerelését kedden, de továbbra sem kaptak életjelet tőlük. NewsOrigoEmbert gázolt a Budapestről Szegedre tartó vonathttp://www.life.hu/news/20190820-embert-gazolt-a-budapestrol-szegedre-tarto-vonat.htmlSzörnyű baleset történt kedd délután: embert gázolt a Budapestről Szegedre tartó vonat.News--Időjárás: országszerte hőségre figyelmeztetnekhttp://www.life.hu/news/20190819-idojaras-orszagszerte-hosegre-figyelmeztetnek.htmlAz egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat, a hőmérséklet délután 31 és 35 fok között várható. NewsOrigoKét barlangász rekedt egy tátrai barlang mélyén, a mentőakció akár hetekig is tarthathttp://www.life.hu/news/20190819-ket-barlangasz-rekedt-egy-tatrai-barlang-melyen-a-mentoakcio-akar-hetekig-is-tarthat.htmlKét barlangász a tátrai Jaskinia Wielka Sniezna (Nagy Havas-barlang) mélyén rekedt, miután a beáramló víz elvágta az útjukat. A bonyolult mentőakció akár hetekig is tarthat - közölte vasárnap a lengyel média. NewsOrigoMotorbalesetben elhunyt az amerikaifutball-játékos, Cedric Bensonhttp://www.life.hu/news/20190818-motorbalesetben-elhunyt-az-amerikaifutballjatekos-cedric-benson.htmlA hírek szerint motorbalesetben elhunyt az amerikaifutball-játékos Cedric Benson. News--Halálos baleset miatt lezárták a 82-es főutat Gyulafirátótnálhttp://www.life.hu/news/20190818-halalos-baleset-miatt-lezartak-a-82es-foutat-gyulafiratotnal.htmlHalálos baleset miatt lezárták a 82-es főutat Gyulafirátót és Eplény között vasárnap délután. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.