Hajós szakértők állítják, hazudott a Viking Sigyn ukrán kapitánya

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Viking Sigyn Hableány kapitány Dunai hajóbaleset Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, mi áll a Viking Sigyn ukrán kapitányának vallomásában. Szakértők szerint Jurij C. nem mondott igazat.

A Ripost birtokába jutott egy részlet a Viking Sigyn ukrán kapitányának vallomásából. Jurij C. így emlékezett vissza az ominózus estére, amikor a hajó maga alá gyűrte a jóval kisebb Hableányt.

A balesetben érintett hajót egy darabig láttam. Jobb oldalról előzött minket (...) A kis hajó 5-6 méterre volt tőlünk. Ez nagyon közeli távolság. A kishajót a fentiek után nem figyeltem, ekkor láttam utoljára a hajót. Ezt követően nem figyeltem, mert a hidat figyeltem, hogy rendben átmenjünk alatta.”

A Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya Forrás: MTI/Mónus Márton

A lap azonban megkeresett néhány hajózási szakértőt, akik jelentették, a kapitány vallomásában nem mondott igazat. Szerintük a Hableány az elmondottnál korábban, még a Parlamentnél megelőzte a Vikinget, ráadásul bal oldalról. Mire a Margit hídhoz értek, a Viking már gyorsított, a Hableány pedig lassított, és Jurij C. nem értesítette előzési szándékáról a másik hajó kapitányát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.