Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területére vasárnap éjfélig

Forrás: Medgyesi Mián - Origo -
eső vihar időjárás jégeső szeptember Szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a hőségből is sokaknak elege volt, azt, amire szombaton ébredtünk sem vártuk volna. Legalább 10 fokot csökkent a hőmérséklet, és folyamatosan esik. 

Szombaton az eső, zápor mellett a délnyugati és a középső megyékben lehetnek kedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulására - nagyobb számban a délutáni, esti órákban. A zivatarokat lokálisan intenzív csapadék esetleg szélerősödés és kisebb méretű jég kísérheti. Este, éjszaka a középső tájak mellett már keletebbre is előfordulhatnak zivatarok. Vasárnap napközben átmenetileg csökken a csapadékhajlam, és inkább csak néhol lehet zivatartevékenység - erre nagyobb esély a keleti országrészben van.

Vasárnap késő estétől a Dunántúlon - annak is kiemelten az északi, északnyugati felén - egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyek akár rendszerbe is szerveződhetnek. A zivatarokat felhőszakadás illetve helyenként viharos széllökés és jégeső is kísérheti.

Forrás: Medgyesi Mián - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.