7 tipp, hogy a lakásod igazi otthonná váljon

ház otthon priceless otthon család stílus kényelem lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az otthon meleg és meghitt hangulatú, olyan hely, amit teljes mértékben a magadénak érzel, ahol kikapcsolódhatsz, és feltöltődhetsz pozitív energiákkal. De mi tesz egy lakást valódi otthonná?

Alapszabály

Bátran inspirálódj magazinokból, de ne akard a címlapjukat leutánozni. Bármilyen stílust is képzelsz el otthonodban, az első és legfontosabb szempont, hogy élhető teret alakíts ki. A család életstílusának, napi rutinjainak megfelelő legyen az elrendezés. Ezt a praktikus szempontot figyelembe véve találd ki a hangulati elemeket!

Forrás: Thinkstock

Puhaság

Tény, hogy az otthon egyik legfontosabb jellemzője a meleg hangulat, ebben pedig nagy szerepet játszanak a különböző textíliák: szőnyegek, függönyök, takarók, díszpárnák. Azt természetesen érdemes figyelembe venni, hogy ezek mind összhangban legyenek egymással, más fontos szempont azonban nincs, tehát csak bátran ezekkel a kiegészítőkkel.

Meleg színek

A színek alapvetően meghatározzák a kedvünket, így ne sajnálj több időt is fordítani annak kitalálására, hogy milyenek legyenek a falak. A sötét árnyalatokkal nagyon kell vigyázni, ha mindenképpen szeretnél ilyet is a lakásba, bánj csínján vele. A világos árnyalatokkal azonban nem kell ennyire óvatoskodni, azok kivétel nélkül vidámságot hoznak a lakásba. Ha nincs lehetőséged festeni, akkor a textíliákkal kell még többet játszanod az otthonos hangulatért.

Forrás: Thinkstock

Fény

A lámpákkal is melegséget adhatsz az otthonodnak. Egy-egy szép lámpabúra, néhány mécses, esetleg egy izzósor a lakásban csodákra képes. Persze arra is jó odafigyelni, hogy a lakás a természetes fényből is gazdagon kapjon. Ha ez nem megoldható, napsárga falakkal, fehér bútorokkal ellensúlyozhatod, illetve okosan elhelyezett tükrökkel, amik szétszórják a fényt. Ezekkel kevésbé tűnik majd sötétnek a lakás.

Érezd, hogy a tied

Mi más lehetne jobb otthonteremtő, mint a személyes tárgyak jelenléte, hiszen azok mindig pozitív érzéseket váltanak ki. Akár egy régi fotel, amihez emlékek kötnek, akár néhány fénykép a falon, vagy egy-két dísztárgy, amit ajándékba kaptál – színessé és hangulatossá teszi a teret.

Forrás: Thinkstock

Merj alkotni

A személyes érintettséget az emlékezetes tárgyakon túl másképp is elérheted. Alkoss valamit a lakásodba, dobd fel egy szoba vagy egy-egy sarok kisugárzását saját készítésű tárgyakkal: lehet az lámpa, falikép vagy egy különleges doboz. Azon túl, hogy a kreatív energiák kiszabadulnak a lakásodban, még jobban sajátodnak érezheted a teret.

Kényelem mindenekfelett

Visszakapcsolódva az alapszabályhoz: a lakás legyen kényelmes. Gondold át, hogy neked mi a fontos. Ha szeretsz délutánonként ledőlni filmet nézni, válassz extra kanapét. Ha nagyon szereted a könyveket, alakíts ki olvasósarkot. Ha otthonról dolgozol, legyen ennek megfelelő helyiséged. Tervezz, alkoss, tedd otthonossá a lakásodat!

Támogatott tartalom.

Less be a Downton Abbey ikonikus kúriájának falai közé!http://www.life.hu/otthon/20151015-eladtak-a-downton-abbey-ikonikus-epuletet.htmlA Downton Abbey című kosztümös-romantikus sorozat a britek egyik nagy kedvence, akkora népszerűségnek örvend a szigetországban, hogy még Katalin hercegné, Kamilla, sőt Erzsébet királynő is rajong érte. Nos, a sorozat egyik legendás otthona nemrégiben új gazdára talált. Otthon--Manilai nekropolisz - Élet a holtak városábanhttp://www.life.hu/otthon/20151014-temetovaros-nekropolisz-manilaban.htmlA Fülöp-szigetek a világ egyik legszegényebb országa. Fővárosa, Manila pedig a világ egyik legsűrűbben lakott városa. A teljes manilai agglomeráció lakossága meghaladja a 14 milliót, a lakosság 40 százaléka pedig mélyszegénységben, nyomornegyedekben, vagy éppen temetőben él. Otthon--Élj úgy, mint egy amerikai milliomos: Költözz be egy penthouse-ba!http://www.life.hu/otthon/20151015-az-amerikai-penthouse-ingatlantipus-jellemzoi.htmlAkár csak a loft, a penthouse is főleg a tengerentúlon divatos ingatlantípus. És bár idehaza is egyre több apróhirdetésben lehet találkozni eladásra kínált penhouse vagy penthouse-szerű lakásokkal, ezen ingatlanok nagy része valójában nem tartozik az eredeti penthouse kategóriába. OtthonOrigoKísértetek, tragédiák, legendák - Félelmetes magyarországi vidékekhttp://www.life.hu/otthon/20151014-magyarorszagi-kisertetjarta-epuletek-kastelyok-falvak.htmlA közelgő mindenszentek, vagy ahogy manapság divatos mondani, halloween alkalmából egy kis szellemtúrára szeretnénk invitálni. Ha november első hétvégéjét kirándulással töltenéd, az alábbi kísértetjárta helyeket mindenképpen érdemes felkeresned. Otthon--Őszi nagytakarításra fel! Kövesd tippjeinket!http://www.life.hu/otthon/20151013-oszi-nagytakaritas-ezekre-figyelj.htmlNincs annál egyszerűbb és kényelmesebb, mint lelépni a családdal hosszú hétvégézni, és otthonodat egy takarítónőre bízni, hogy mire hazaérj, rend és tisztaság fogadjon. Idilli elképzelés, nem igaz? Ezt azonban csak kevesen engedhetik meg maguknak, így hát inkább adunk néhány hasznos tippet arra, hogyan is állj neki az őszi nagytakarításnak. Otthon--Környezetbarát és impozáns - Bravúros építészeti megoldások zöldbenhttp://www.life.hu/otthon/20150930-kornyezettudatos-megoldasokra-es-epiteszeti-bravurok-szep-otthonok.htmlA zöld otthonok lényege, hogy tervezésük és megépítésük során kizárólag környezetbarát anyagokat használnak fel a készítők, a berendezése is ökobarát, sőt az üzemeltetése során sem árt a környezetnek. Egyre több tervező és építész gondolkodik környezetbarát módon, és tervez környezetbarát otthonokat, melyeknél arra is nagy figyelmet fordítanak, hogy az épületek szépek és harmonikusak legyenek, valamint a bennük lakók minden igényét kielégítsék. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.