Egy gigantikus stadion gyönyörű pusztulása

stadion kihalt helyek elhagyatott pusztulás elhagyott helyek amerikai foci
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykor modern stadionban ma már csak a kísértetek futballoznak. Elhagyatott helyek sorozatunk következő részében a Detroit Lions amerikaifutball-csapat hajdani otthonát mutatjuk be Johnny Joo fotós káprázatos képein keresztül.

A Pontiac Silverdome névre hallgató stadion több mint 25 évig, 1975-től 2001-ig adott otthont a Detroit Lionsnak. A nyolcvankétezres arénában korábban még Super Bowlt is rendeztek.

Forrás: Johnny Joo

Mikor aztán 2001-ben az Oroszlánok átköltöztek a Ford Field stadionba, amit kifejezetten az NFL-csapat számára készítettek, a Pontiac Silverdome-mal már senki nem foglalkozott, így gyorsan elhagyatottá vált.

Forrás: Johnny Joo
Forrás: Johnny Joo

Az annak idején 60 millió dollárból épült aréna jelenleg tökéletes helyszíne lehetne egy zombiapokalipszisről szóló filmnek: a tetőszerkezet teljesen beszakadt, a lelátót lassan belepi a föld, több helyen is áll az esővíz.

Forrás: Johnny Joo

Egy omladozó kúria, ahol megállt az idő

A polcokon könyvek garmadája sorakozik, a franciaágy még most is meg van vetve, a konyhában pedig egy ódon teáskanna várja, hogy a házigazda újra dobjon néhány fát a sparheltbe. Ebben a kísérteties házban több évtizede egyik pillanatról a másikra állt meg az idő, és tűntek el az egykori lakók. Less be te is az elhagyott kúria falai közé!

Forrás: Johnny Joo

A stadiont a jelenlegi tulajdonosa, a Triple Investment Group 30 millió dollárért árulja, és eddig állítólag két komoly ajánlat is befutott, az adásvétel után azonban mindkét érdeklődő lebontaná a Silverdome-ot. A stadion napjai tehát meg vannak számlálva.

Forrás: Johnny Joo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.