Hibás lakberendezési döntések - Ezért tűnik otthonod egy aprócska lyuknak

méret baki enteriőr otthon lakberendezés lakás hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy aprócska, egyszobás kuckó romantikus, meghitt hangulatot is áraszthat magából - de könnyen válhat belőle egy túlzsúfolt cella is. Minden a lakberendezésen és az okos döntéseken múlik. Kövesd tanácsainkat, és törj ki a négy fal fojtogató szorításából.

Túl nagy harmónia

Hiba

A lakásod minden berendezése passzol egymáshoz színben, mintában és anyagválasztásban is? A túlságosan egységes otthonod enteriőrje, az bizony beszűkíti a teret, olyan mintha minden egy nagy masszává olvadna egybe.

Ne legyen minden egyforma színű és mintájú Forrás: Pressloft

Így kerüld el

Variálj! Kombináld a párnák, vagy akár a kárpitok stílusát. Ha mégis szeretnél törekedni az egységességre, akkor arra figyelj, hogy egy-egy kiegészítővel törd meg a totális harmóniát.

Túl sötét falak

Hiba

A sötét tapéták és festékek borzasztóan szűkítik a teret. Ha pedig a sötét falakhoz sötét padlóburkolat is párosul, könnyen érezheted úgy, hogy egyszerűen összenyomnak a falak.

Így kerüld el

Használj világos, pasztell vagy semleges árnyalatokat, amelyek egyrészt napfényes hatást keltenek, másrészt megnyitják a teret. Ha mindenképpen szeretnél valami szép mélysötét színt is használni, akkor kombináld azt egy helyiségen belül egy világos árnyalattal.

Vastag, mintás függönyök

Hiba

A súlyos függönyök a teret is elnehezítik, és ráadásul még azt is megakadályozzák, hogy megfelelő mennyiségű fény jusson a lakásba. Ha ezek a vaskos függönyök ráadásul még mintásak is, akkor hatásuk már-már fojtogató lesz.

Kerüld el a vastag, nagy mintájú függönyöket Forrás: Pressloft

Így kerüld el

Ha mindenképpen ragaszkodsz a sötétítőhöz, akkor próbáld meg elkerülni a hatalmas és az icipici mintákat is és keress lágy esésű fajtát.

Óriások birodalma

Hiba

A hatalmas kanapék és fotelek az egész lakáson eluralkodhatnak, amik szinte önmagukban kitöltik az egész teret.

Így kerüld el

Jobb megoldás, ha kisebb és nagyobb méretű bútorok váltakoznak a szobában. Ha hatalmas a kanapéd, szerezz hozzá cuki, kisebb méretű puffokat például.

Dekorációtúladagolás

Hiba

Szobád minden egyes polca, kisasztala telis-tele van pakolva mütyürökkel, kacatokkal és mindenféle dekorációs elemekkel? Öreg hiba. A rendszer nélkül felhalmozott tárgyak még egy tágas szobában is zűrzavart keltenek.

Ne zsúfold tele a polcokat mindenfélével Forrás: Dreamstime

Így kerüld el

Rendszerezd a holmidat, csak azokat a dolgokat hagyd a szobádban, amire tényleg szükséged van. Ha valamit csak porfogónak tartasz, nyugodtan el is teheted az ágy alá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.