Álomotthonok – Átalakítottak egy furgont, és azzal járják a világot

lakókocsi álomotthon furgon lakóautó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Időnként mind ábrándozunk egy kötöttségektől mentes életről, amiben nem kell munkába járni, nincsenek idegesítő szomszédok, nem kell a lakáshitellel foglalkozni, csupán élvezni az életet, és mindig ott ébredni, ahol épp kedvünk tartja. Egy angol férfi ezt megvalósította, nem is akárhogy.

Aaron Goodfellow (27) úgy döntött, nem éli tovább a hagyományos, társadalom által elvárt életet. Ford Transit furgonját egyfajta lakóautóvá alakította, és nekivágott a világnak. Persze ezt nem tette egyedül, ausztrál kedvesével, Sophie Taylorral (24) közösen járják Európát. A pár még Svájcban találkozott, és azóta a hippi életstílust követve, immár több mint 3200 kilométert utaztak együtt.

Aaron Goodfellow kedvesével, Sophie Taylorral együtt járja a világot Forrás: Northfoto

Élet egy furgonban

Az ötlet Shopie-tól származik, aki egy pohár bor felett vetette fel a furgonlakás ötletét. A 2003-as Ford Transitot közösen alakították át úgy, hogy az utazás mellett kényelmes otthon is lehessen. Eddig összesen 800 000 forintnak megfelelő fontot költöttek a jármű átalakítására, és mondhatjuk, hogy remek munkát végeztek.

Lakókocsival a világ körül - Különleges képek

Egy jól összerakott járgányban biztosan semmiben nem lesz hiányod, hiszen minden kényelmi funkcióval el van látva. Ma egy igazán menő lakóautó belső kialakítása leginkább egy modern jachtéra emlékeztet. Az alábbi galériánkban összeválogattunk néhány különleges darabot.

A világ ellenkező pontjain lévő országokból származó pár szerencsésnek tarja magát, egyrészt mert megismerkedtek Svájcban, másrészt hogy sikerült annyi pénzt összegyűjteniük, hogy most csak utazgathassanak. Aaron és Shophie tervei szerint elhagyják az öreg kontinenst. Franciaország után Spanyolországba és Portugáliába indulnak majd, onnan pedig át Marokkóba, hogy nekivágjanak a Szahara sivatagnak.

/1706/_tala2017626143238A jövő utazási innovációja! - Szálloda, mely átszeli Amerikáthttp://www.life.hu/otthon/20170625-a-jovo-utazasi-innovacioja-szalloda-mely-atszeli-amerikat.htmlAz idei Radical Innovation Awards, vagyis a koncepcionális szállodai design verseny győztese, az utazás jegyében tárta a zsűri elé elképzelését. Lényegében a luxus vonatokat gondolta tovább, melyből megszületett – egyelőre még csak elméletben – a Hyperloop Hotel.OtthonMegnyílt Kuba első 5 csillagos szállodája Havannában – Járd körbe!http://www.life.hu/otthon/20170623-megnyilt-kuba-elso-5-csillagos-szallodaja-havannaban-jard-korbe.htmlKuba továbbra is kedvelt, egyszerre egzotikus és romantikus úti cél. Havanna, most már az igazi luxust kedvelők igényeit is képes kielégíteni; megnyitotta kapuit a Gran Hotel Mazana Kempinski La Haba. Nézd meg ezt a csodálatos szállodát! Otthon--Álomotthonok - Kertvárosi modern luxus egy budapesti lakóparkban!http://www.life.hu/otthon/20170618-alomotthonok-kertvarosi-modern-luxus-egy-budapesti-lakoparkban.htmlA hazai tervezők keze nyomát viselő luxusotthonokat bemutató sorozatunk következő részében, Dóró Judit belsőépítész újabb munkáján ámulhatunk. A sok kisebb terekből álló ingatlanokat általában túlzsúfolják a megfelelő tárolók elhelyezésével. Éppen ezért nehéz is ilyen tereket tervezni, hogy a tágasság érzése mellett is még kényelmes és élhető design alakuljon ki. Íme, egy jó példa arra, hogy hogyan lehet az ilyen elrendezésű és osztottságú lakásokat praktikusan és extrán megtervezni! Otthon--Csokoládé-hegyek – Máig tartó rejtély övezi őkethttp://www.life.hu/otthon/20170613-csokolade-hegyek-maig-tarto-rejtely-ovezi-oket.htmlA Fülöp-szigetek sok furcsaságot tartogat az idelátogatók számára. Pár hónapja, hogy egy szőrös szörny tetemét sodorta partra a víz, amit eddig még nem sikerült a mai fajokhoz besorolni. Ám van egy állandó látványossága is, méghozzá a Bohol-sziget belsejében; a Csokoládé-hegyek. OtthonThinkstock7 lélegzetelállító strand, melyek látványától azonnal utazni támad kedvedhttp://www.life.hu/otthon/20170608-7-lelegzetelallito-strand-melyek-latvanyatol-azonnal-utazni-tamad-kedved.htmlA világ számos csodát tartogat számunkra, vannak gyönyörű városok, épületek, emlékművek, ám sokunk nyaraláskor csak élvezni akarja a nyugalmat, a pihenést egy tengerparton, ahol kristálytiszta a víz és puha homok simítja a talpunkat. Összegyűjtöttünk pár fantasztikus partot, melyek egy része könnyen elérhető, másokhoz már repülőre, vagy épp hajóra kell szállni, egyben azonban megegyeznek; mérhetetlenül különlegesek. OtthonThinkstockKülönleges otthon - Eladó egy óratorony, amely luxuslakás és éjszakai csoda egybenhttp://www.life.hu/otthon/20170604-elado-egy-oratorony-mely-luxuslakas-es-ejszakai-csoda-is-egyben.htmlEz a frissen elkészült otthon, amely nem csupán a külső szemlélő számára nyújt letaglózó látványt: egy San Franciscó-i óratorony-penthouse, mely 6,25 millió dollárért keresi tulajdonosát. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.