Virágdíszek az otthonodba, a nyári csillagjegyek nyomán

Fotó: Vanessa Hellmann -
virágdekoráció virágcsokor csillagjegy horoszkóp Nyár állatövi jegy dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár arról szól, hogy mindent kényelmesebben és könnyedebben közelítünk meg, több pozitív energiát engedünk be az életünkbe. Ebben szeretnénk most segíteni neked az adott nyári csillagjegyek által ihletett, csodaszép és üde virágkompozíciókkal, amelyekkel az év legfelszabadultabb évszakát ünnepelheted otthon.

A Rák, az Oroszlán és a Szűz horoszkóp egyes jeleit, vonásait rejtik ezek az asztali virágcsokrok.

Rák (június 21. - július 22.)

Az igazi nyár a Rák állatövi jeggyel kezdődik, amelyet a víz és a Hold ural.

A fehér virágok, a hűvös zöldek és a kék árnyalatok a hold fényét, nyugtató jegyeit fogják sugározni. Segít elszakadni a kinti forróságtól, és a nyugalom egy csöppnyi szigeteként öleli körbe a lelkünket. A legjobb, ha egy szép tálba vizet teszel, és ebben hagyod szabadon úszni a növényeket; páfrányt, babarózsát, dáliát, hortenziát, nefelejcset és némi fadarabot.

Páfrány, babarózsa, dália, hortenzia és nefelejcs Fotó: Vanessa Hellmann

Tudd meg, melyik a születési hónapod virága!

A születési nap alapján mindenkihez tartozik egy-egy csillagjegy. Ám a horoszkópon túl virágokat is rendelhetsz a világrajöveteled idejéhez. Ismerd meg, és válaszd a születésed hónapjához tartozó virágot; ültess belőle a kertbe, virágládába, vagy vidd be az otthonodba.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)

A szezon közepén, még erőteljesen tart a nyár, de már érződik a vége, így szeretnénk minden percét kihasználni, minden pillanatát átélni! A napsugárzó Oroszlán játékos, élettel teli, kreatív és merész. Ne félj az élénk színektől, a drámai stílusoktól, szabadítsd fel a kreativitásod!

Az extravagáns virágelrendezés gyömbérgyökerekből (Geum), ökörszemekből, tigrispáfrányokból, faágakból és fűből áll. A fűszálak majdnem úgy néznek ki, mint a lángok, míg a citrusos vadvirágok drámai elemként simulnak a kompozícióba.

Gyömbérgyökér, ökörszem, tigrispáfrány és füvek Fotó: Vanessa Hellmann

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)

A nyár utolsó szakasza a szűz jegyébe esik, amikor a nappalok még hosszabbak az éjszakáknál, de már komolyan érezni az évszakváltást. Ez a csillagjegy a szabad nyár után segít visszarendezni az életünket, a gondolkodásunkat egy praktikusabb és összeszedettebb állapotba.

Ez az elrendezés a fehér zsálya, a fekete zsálya, a levendula, a citrom verbena, a kamilla és a menta egységéből tevődik össze. Válassz olyan virágelemeket, amelyek újrahasznosíthatók – pl. főzéshez, teához -, akárcsak az ebbe az elrendezésbe beépítettek.

Fehér és fekete zsálya, levendula, citrom verbena, kamilla és menta Fotó: Vanessa Hellmann
Amanda Seyfried egy hegyen vett és alakíttatott át egy házathttp://www.life.hu/otthon/20170629-amanda-seyfried-egy-hegyen-vett-es-alakittatott-at-egy-hazat.htmlA Catskills-hegység nem egy tipikus hollywoodi ingatlan helyszíne, de a buja zöld dombok tökéletes környezetet jelentenek a nemrég anyává vált Amanda Seyfried számára, aki a kőházát kézzel készített bútorokkal és imádott háziállatokkal teszi egyedivé és otthonossá. Otthon--Olasz és francia luxushotelek, amelyek a hírességek abszolút kedvencei http://www.life.hu/otthon/20170627-olasz-es-francia-luxus-hotelek-melyek-a-hiressegek-kedvencei.htmlTe is biztosan elgondolkodtál már azon, hogy vajon mely hotelek azok, melyek a sztárok gyakran irreális elvárásait is képesek teljesíteni, és ezzel időről időre visszacsalogatni magukhoz őket. Bizony, a hírességek az elvárható legmagasabb luxust is kielégítő szállodákat preferálják. Imádják Európát, a történelme és a kiszolgálás egyedülálló minősége miatt. Összegyűjtöttünk néhány olyan hotelt, amelyek akár számunkra is elérhetőek lennének. OtthonOrigoA hónap színe a napsárga – Júliusi lakberendezési tippekhttp://www.life.hu/otthon/20170627-a-honap-szine-a-napsarga-juliusi-lakberendezesi-tippek.htmlA sárga szín a 2000-s években kissé háttérbe szorult, már ami az otthonunkat illeti. Azonban lassan ismét visszatér, megtalálható például a 2018-as lakberendezési színpalettán is. Megmutatjuk, miként érdemes használnod. OtthonOrigoDíjnyertes házak, melyek egészen kis alapterülettel rendelkeznekhttp://www.life.hu/otthon/20170629-dijnyertes-hazak-egeszen-kis-alapterulettel-rendelkeznek.htmlA kis otthonokat többé nem kell rejtegetni. Manapság a kreatív és innovatív formatervezés szinonimái, hiszen az épület szerkezetétől egészen a dekorációig, minden négyzetcentimétert alaposan át kell gondolni, meg kellett tervezni, hogy a végeredmény tökéletes lehessen. Az Amerikai Építészek Intézete, „2017 Small Project Awards" első négy helyezettjét mutatjuk most be. Otthon--Megérkeztek a 2018-as év lakberendezési színpalettái!http://www.life.hu/otthon/20170620-megerkeztek-a-2018-as-ev-lakberendezesi-szinpalettai.htmlHivatalosan félúton vagyunk 2017-ben, és már most bepillantást nyerhetünk a következő év színpalettájába, párosításaiba. Érdemes már most készülnünk és terveznünk, hogy milyen bútorok, dekorációk és színek lesznek az uralkodók. Otthon--Aranyozd be az otthonodat - Így használd ezt a színt giccshatás nélkül!http://www.life.hu/otthon/20170613-aranyozd-be-az-otthonodat-igy-hasznald-ezt-a-szint-giccshatas-nelkul.htmlAz arany a luxus és a fényűzés színe. Használd bátran az otthonod stílusának kiemelésére, hiszen rengeteg megjelenési formája ismert a lakberendezésben is. Nemcsak a lámpákban és a kis kiegészítőkben köszönhet vissza ez a szín; a lakástextíliák, bútorok, sőt képek formájában is csempészhetsz némi „drágaságot" az életteredbe. Június hónap színe a pipacspiros, párosítsd vele (is) bátran! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.