Rémisztő szellemvárosok és elhagyott épületek – 1. rész

rémisztő elhagyott épületek elhagyott helyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevesebb hátborzongató hely létezik, egy egykor emberek járta épületnél vagy helységnél. A múlt lenyomatai, az időnként igen rémisztő háttértörténetek még a nappali világosságban is valami megmagyarázhatatlan félelmet ültetnek az emberbe. Most ilyen helyeket mutatunk be.

1. Pripyat, Ukrajna

A csernobili atomkatasztrófa helyszínéhez, Pripyat volt a legközelebb. Körülbelül három kilométerre volt az erőműtől. Az egész várost, közel 49 ezer embert evakuálták, amikor az atomerőmű 1986. április 26-án felrobbant. A város még napjainkban is elhagyatott, mivel még mindig magas a sugárzás.

Pripyat Forrás: AFP

Forrás: AFP

Forrás: AFP

2. SanZhi Houses, Tajvan

Ezt a furcsa épületegyüttest, eredetileg Taipei közelében lévő tengerparti üdülőhelynek szánták. De a befektetők félbehagyták a projektet, miután számos szerencsétlen esemény történt, beleértve több balesetet és öngyilkosságot. Az építkezés ellen szólt az is, hogy a helyiek állították, a munkások egy 17. századi temetőt tártak fel a munkálatok során. A pletykáknak és a baleseteknek köszönhetően az építkezést végül 1980-ban hivatalosan is leállították. De sok ember, aki egy furcsa és hátborzongató élményt keres, még ma meglátogatja ezt a helyet.

/1411/San_Z20141124135158

Kísértet járta épületek - Ahol a holtak nem nyugszanak (18+)

Sokan gondolják, hogy azokban az épületekben, ahol egykor valami szörnyűség történt, az elhunytak szellemei nem képesek továbblépni.Paranormális észlelések, hőkamerás felvételek... Ilyeneket mutatunk most be.

3. Kolmanskop, Namíbia

Ez egykor egy virágzó afrikai város volt. Rengeteg embernek adtak munkát a gyémántbányák. Miután azonban a második világháború után, a drágakő ára esni kezdett, a várost fokozatosan elhagyták a munkások. 1954-re már teljesen elnéptelenedett.

Kolmanskop Forrás: Thinkstock

Forrás: Thinkstock

4. A Bolgár Kommunista Párt háza

A Bolgár Kommunista Párt házát 1989-ben hagyták el a vasfüggöny leomlása után. A repülő csészealj alakú emlékmű a Buzludz-hegység tetején található Közép-Bulgáriában. Ez egy igen ellentmondásos épület. Sokan azon az állásponton vannak, hogy fel kellene újítani, és turista célponttá kellene tenni, mások viszont inkább lebontatnák.

A Bolgár Kommunista Párt háza a Buzludz-hegység tetején Forrás: AFP/NurPhoto
Forrás: Dreamstime

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff
A világ legszokatlanabb városai - Döbbenetes, hogy hol élnek emberekhttp://www.life.hu/otthon/20171015-a-vilag-legkulonlegesebb-varosai-amerika-kina-europa-marokko.htmlMinden város egyedülálló, mindben lehet találni valami igazán csak rá jellemzőt. Ám vannak, melyek mindnél különlegesebbek, annyira, hogy nehéz elhinni, valóban léteznek. A franciaországi kísértetvárosról korábban már írtunk, most azonban más szempontok alapján válogattunk; ezeken a településeken valóban élnek emberek. Otthon--Egy falusi lakóépület lett 2017 Év háza, az Építészet Világnapja megnyitójánhttp://www.life.hu/otthon/20171003-egy-falusi-lakoepulet-lett-2017-ev-haza-fodij-rusztikus-otthon-epitesz-epiteszet-vilagnapja.htmlAz Építészet Világnapja nyitóeseményén rendezték meg az „Év háza" díjátadóját, október 2-án. Egy volt, ami abszolút kiemelkedett a többi közül, de nem a futurisztikus megoldásoknak köszönhetően. OtthonOrigoEgy retro konyha átalakítása – Így válik a régiből klasszikus újhttp://www.life.hu/otthon/20170928-egy-retro-konyha-atalakitasa-lakberendezesi-tippek-konyha-felujitasa.htmlEz a hagyományos farmház sem úszta meg száraz bőrrel a 70-es éveket. A retro – mely időről időre újra térhódításba kezd - szépen beépült a konyhába, mely az évtizedek múlásával szinte semmit se változott. Ez az állandóság pedig szépen lassan elavulttá tette. Megmutatjuk, miként újult meg. OtthonOrigo1960-as évekbeli üdülőkomplexumok akkor és most - Fotókhttp://www.life.hu/otthon/20170912-1960-as-evekbeli-udulok-nyaralok-szallodak-akkor-es-most-fotok.htmlPablo Iglesias Maurer fotós íróasztalára került egy képeslap a 60-as évekből. A képen egy üdülőparadicsom hirdetett pihenést, kikapcsolódást és megvalósulásra váró álmokat. A rajta szereplő emberek vidámak voltak és felszabadultak. Maurer azon tűnődött, az épület vajon miként nézhet ki most, napjainkban. Otthon--Titkos ajtók és rejtett szobák a 21. századbanhttp://www.life.hu/otthon/20170911-titkos-ajtok-es-rejtett-szobak-a-21-szazadban-epiteszeti-erdekessegek.htmlGyerekkorunk titkos ajtói a regényekben, ifjúsági filmekben jelentek meg, majd onnan a fantáziánkon átmásztak a valóságba. Más szemmel néztünk egy-egy repedésre, ferdén feltett tapétára. Legtöbbünket még ma is izgalommal tölt el egy-egy titkos ajtó felfedezésének gondolata; a várakozás, mely a kinyitása és a rejtett helyiség megpillantása között erőteljes szívdobbanások hullámával érkezik. Titkos ajtók még ma is vannak, sőt, újak is készülnek. Otthon--Elhagyott helyek - Benito Mussolini villája Rodoszonhttp://www.life.hu/otthon/20170826-elhagyott-helyek-benito-mussolini-villaja-rodoszon.htmlA Rodoszon található Villa De Vecchi a fasiszta diktátor számára épült, de küszöbét sosem lépte át. Nem csupán nyugdíjas éveire gondolt, mikor ezt a helyet választotta, ám a történelem alakulása közbeszólt. OtthonNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.